SON DAKİKA
Hava Durumu

YAPILANDIRMA İLK TAKSİT ÖDEMESİNDE SON GÜN 31 MART

YAPILANDIRMA İLK TAKSİT ÖDEMESİNDE SON GÜN 31 MART

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2021 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2021 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
YAPILANDIRMA İLK TAKSİT ÖDEMESİNDE SON GÜN 31 MART

YAPILANDIRMA İLK TAKSİT ÖDEMESİNDE SON GÜN 31 MART

 

      7256 sayılı Kanun Kapsamında SGK prim borçlarını yapılandırmak üzere başvuruda bulunan paydaşlarımızın, peşin ve ilk taksit ödeme süresi 31 Mart 2021 tarihi bitiminde sona ermektedir.

      Sosyal güvenlik prim borçlarına taksit imkanı, idari para cezaları’ nın %50’ sinin silinmesi ve gecikme zammı uygulamasında büyük indirimlerin yapılması gibi avantajlardan faydalanmaya devam etmek isteyen vatandaşlarımızın 31 Mart 2021 tarihi bitimine kadar peşin ve ilk taksit ödemelerini gerçekleştirmeleri önem arz etmektedir.

      Ayrıca Genel Sağlık Sigortası kapsamında daha önce gelir testi yaptırmamış vatandaşlarımızın 31 Mart 2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından karşılanacaktır.

      2020 Ağustos ayı ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortasına borcu olan vatandaşlarımız ise genel sağlık sigortası prim borcu aslını, 30 Nisan 2021’ e kadar ödemeleri halinde gecikme cezasının ve zammının tamamı silinecektir.

      Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan tüm işverenlerimizin ve sigortalılarımızın yapılandırma ile sağlanan bu avantajlardan faydalanmasını temenni ediyorum.

      Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                                                          

           Nurettin NACAR

         Sosyal Güvenlik İl Müdürü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.