SON DAKİKA
Hava Durumu

Macar basınından Thököly İmre evine ziyaret

Macar basınından Thököly İmre evine ziyaret

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2022 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2022 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Macar basınından Thököly İmre evine ziyaret

‘Misafirimiz olun’ programı ile Macaristan’dan gelen basın heyeti Thököly İmre Anı Evi’ni ziyaret etti

 

Macar basınından Thököly İmre evine ziyaret

 

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Misafirimiz olun’ programı ile Kocaeli’ye gelen yaklaşık 20 kişilik Macar basın heyeti Thököly İmre anı evini ziyaret etti. Kültür Bakanlığı Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen  ‘Misafirimiz olun’ programı Kocaeli’ye gelen Macaristan basın heyeti bu kapsamda İstanbul, Bursa ve Ankara'daki kültür varlıklarını da yerinde inceleme fırsatı buldu. ‘Misafirimiz olun’ programına katılan Macaristan basın heyeti Türkiye ve Macaristan arasında var olan ilişkileri pekiştirerek, iki ülke halkları arasındaki dostluk duygularını güçlendirmeyi amaçlıyor. Macar baın mensupları, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Thököly İmre anı evini ziyaret etti. Macar gazetecilere Büyükşehir Basın Yayın Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli eşlik etti.

 

MACAR HEYETİ 96 ESERİN OLDUĞU MÜZEYİ GEZDİ

Thököly İmre Anı Evi, açılışından bu yana yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlamaya devam ederken, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen  ‘Misafirimiz olun’ programı ile Kocaeli’ne gelen yaklaşık 20 kişilik Macaristan basın heyetini konuk etti. Thököly İmre evindeki müze bölümünde döneme ait gravürler, anı paraları, belgeler ve yağlı boya tabloların röprodüksiyonlarından oluşan 96 adet eser sergileniyor.

 

DÜNYA KÜLTÜRÜNE ÖNEMLİ KATILAR SUNACAK

‘Misafirimiz olun’ programı vesilesiyle Macar basınında Türkiye’nin geleneksel ve çağdaş kültürel birikiminin uzun vadede dünya kültürüne yapacağı katkılar öne çıkacak. Ziyarette Türkiye’nin geçmişi ve geleceğiyle dünyadan kopuk olmayan ve dünya medeniyetinin önemli bir parçası olduğunu ve gelecekte de dünya kültürüne önemli katkıları olacağı vurgulandı.

 

GÜNÜN ANISINA HATIRA FOTOĞRAFI

Macaristan’dan gazetecilerin ağırlanmasıyla Türkiye-Macaristan arasındaki kültürel alışverişe önemli katkı sunulması hedefleniyor. Ziyarete katılan Macar basın heyetinde şu isimler yer aldı; Nepszava Gazetesinden Andras Rostovanyı, Istvan Pal Galgoczı, Geza Csakvarı Magyar Nemzet Gazetesi’den Tımea Karczub, Nora Terjan, Mırko ıstvan, Hir TV’den Mıra Gyurıty, Zoltan Kovacs. Karc FM‘den Antal Marosı, Nıkolett Molnar. Kultura Gazetesi’nden Zoltan Markovıcs, Szabo Magdolna Györgyeı, Norbert Hartanyı. Figyelö Gazetesin’den Dr. Gabor Racz. Diplomacy and Trade Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Tamas Varga, serbest gazeteci Attıla Kovacs. Macaristan Dışişleri Bakanlığın’dan Zsofıa Kraus. Grup müzeyi ziyaret ettikten sonra günün anısına fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.