SON DAKİKA
Hava Durumu

Lüleburgaz’ın altyapı raporu!

Lüleburgaz’ın altyapı raporu!

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Lüleburgaz’ın altyapı raporu!
 Lüleburgaz’ın altyapı raporu!
 
 
 
Kentin dört bir yanında son 2 yılda altyapı seferberliği başlatan Lüleburgaz Belediyesi, bu süreçte toplam 9.5 kilometre kanalizasyon, 4.8 kilometre yağmur suyu, 14.7 kilometre içme suyu, 4.2 kilometre kanalizasyon rehabilitasyonu ve 148 metre yağmur suyu menfezi yaptı. Lüleburgaz Belediyesi’nin kentin dört bir yanında sürdürdüğü altyapıdaki seferberliği devam edecek.
 
 
 
Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin göreve geldiği ilk andan itibaren altyapıda seferberlik başlatan Lüleburgaz Belediyesi, kentin dört bir yanındaki fiziki ömrünü tamamlamış altyapıyı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, mesai saati gözetmeksizin çalışmalarına devam ediyor. 
 
 
 
O sorunlara birer birer neşter!
 
 
 
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin 2019 ve 2020 yılında yaptıkları hizmetlerden en dikkat çekenleri ise uzun yıllar kangren haline gelmiş sorunlara birer birer neşter vurulması oldu. Bu doğrultuda 2019’un başında kent genelindeki altyapı sorunlarını tek tek tespit eden ekipler, sorunlu bölgelere acil olma durumuna göre müdahale etmeye başladı. Bu kapsamda ilk olarak kentin muhtelif bölgelerinde şiddetli yağışlarda su birikintisi olan bölgelere son 2 yılda toplam 4 bin 837 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı yenilemesi yapıldı. Bununla da kalmayan ekipler 148 metre de yağmur suyu menfezi inşası gerçekleştirdi. Yenileme yapılan bölgelerde şiddetli yağışlarda su birikintisi en aza indirgenirken çalışmalarda küresel iklim değişikliğinin getirdiği koşullar göz önüne alındı. 
 
 
 
14 bin metre içme suyu hattı
 
 
 
Çalışmalarda dikkat çeken bir diğer hizmet ise içme suyu şebekesine yapılan hizmet oldu. Müdürlüğe bağlı ekipler bu doğrultuda fiziki ömrünü tamamlamış içme suyu hattının yerine daha sağlıklı ve dayanıklı içme suyu hattı döşemesi işlemlerine başladı. Bu kapsamda 2019 yılında 8 bin 836 metre, 2020 yılında da 5 bin 960 metre olmak üzere toplam 14 bin 796 metre uzunluğunda içme suyu hattı döşemesi gerçekleştirildi. 
 
 
 
Kanalizasyona hassas dokunuş
 
 
 
Lüleburgaz Belediyesi, altyapıda içme suyu ve yağmur suyu hattının yanı sıra bir diğer önemli konulardan biri olan kanalizasyon şebekesine de neşter vurdu. Bu doğrultuda ekipler yayalaştırılmış bölgede robotik görüntüleme sistemiyle herhangi bir kazı işlemi yapmadan kanalizasyon yenilemesi gerçekleştirirken kent genelinde son iki yılda toplam 4 bin 195 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı rehabilitasyonu yapıldı. Bununla birlikte müdürlük 2019’da 3 bin 863, 2020’da 5 bin 683 metre olmak üzere toplam 9 bin 546 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı yapımı gerçekleştirdi. 
 
 
 
Günde 19 bin ton su arıtıldı
 
 
 
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri yaptıkları yenileme çalışmalarının yanı sıra Katı Atık Arıtma Tesisi’nde de çalışmalarına devam ediyor. Rutin aralıklarla yoğun kontrollerden geçirilen arıtma tesisinden günde 19 bin ton su arıtılarak Ergene Nehri’ne deşarj ediliyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.