SON DAKİKA
Hava Durumu

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAKİ 18.000 SÜRESİZ SÖZLEŞMELİ DİN GÖREVLİSİ KADRO BEKLİYOR.

Diyanet İşleri Başkanlığı Bünyesine çeşitli kadrolar için alınan sözleşmeli personelin kadroya alınması talep edildi. Sözleşmeli personel adına yapılan açıklamada mevcut uygulamanın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu ifade edildi. Sözleşmeli olarak çalışan personel adına yapılan açıklamada “Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde 4-B Sözleşmeli İmam Hatip, Müezzin kayyum ve KKÖ olarak istihdam edilen din gönüllüleri arasında üç farklı pozisyon doğdu. 2 Şubat 2018, tarihine kadar atanan

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAKİ 18.000 SÜRESİZ SÖZLEŞMELİ DİN GÖREVLİSİ KADRO BEKLİYOR.
Diyanet İşleri Başkanlığı Bünyesine çeşitli kadrolar için alınan sözleşmeli personelin kadroya alınması talep edildi. Sözleşmeli personel adına yapılan açıklamada mevcut uygulamanın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu ifade edildi.
Sözleşmeli olarak çalışan personel adına yapılan açıklamada  “Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde 4-B Sözleşmeli İmam Hatip, Müezzin kayyum ve KKÖ olarak istihdam edilen din gönüllüleri arasında üç farklı pozisyon doğdu.
 
2 Şubat 2018, tarihine kadar atanan sözleşmeliler süresiz iken bu tarihten sonra atanan diyanet personeli 02 Temmuz 2018 de çıkan 3+1 sistemine dahil edilmiştir yani 3 yıl sözleşmeli üç yılın sonunda kadrolu.
Ancak Çalışma Bakanlığı 2019’dan önce atananları bu sisteme dahil etmemiştir.
 
Bu tarihten önce atanan sözleşmeli personelin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (B) fıkrası hükmü uyarınca tüm iş ve işlemlerinin 06/06/1978 tarihli ve 15754 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Hizmet Sözleşmesi hükümleri çerçevesinde yapılabildiği bilgisi aktarılmaktadır.
 
Görüldüğü üzere Aynı kurumda 4A kadrolu, 4-B süresiz sözleşmeli ve 4B 3+1 sözleşmeli kadrosunda çalışan üç farklı sınıf personel ortaya çıkmıştır. Burada Anayasanın eşitlik ilkesine aykırılık söz konusudur. Adaletin tecellisi ve mevcut olan eşitsizliğin süresiz sözleşmelilere kadro verilerek giderilir”ifadelerine yer verildi.
DOĞRU HABER
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.