SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Vekili Çakmak, Giresun’un afet bölgesinde incelemelerde bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, sel felaketinin yaşandığı Giresun’un köylerinde incelemelerde bulundu ve belediye başkanları ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2020 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2020 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Başkan Vekili Çakmak, Giresun’un afet bölgesinde incelemelerde bulundu
 
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, sel felaketinin yaşandığı Giresun’un köylerinde incelemelerde bulundu ve belediye başkanları ile görüştü
 
 
 
Başkan Vekili Çakmak, Giresun’un afet bölgesinde incelemelerde bulundu
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde sel ve heyelan afetlerinden dolayı zarar gören, Giresun’a yardım elini uzatmıştı. Vidanjör ve iki personel ile İSU ekibi bölgedeki afetin izlerini silmeye destek olmaya devam ediyor. Bölgede zarar gören köylerde incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Kocaeli heyeti, Giresun ve ilçe belediyelerine ziyaretlerde bulundu. Başkan Vekili Çakmak ve Kocaeli heyeti, ilk günlerden bu yana sel felaketinin yaşandığı Giresun’daki çalışmaları yerinde izliyor.
 
 
 
BAŞKAN VEKİLİ ÇAKMAK, AFETİN İZLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ
 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatı ile afetin gerçekleştiği ilk günlerden bu yana bölgede bulunan Başkan Vekili Yaşar Çakmak, afet bölgesindeki köylerde incelemelerde bulundu. Başkan Vekili Çakmak, selden dolayı birçok köy yolunun tahrip olduğu bölgedeki vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Selden dolayı birçok ev ve işyerinin kullanılamaz durumda olduğunu gören heyet, özellikle kırsal kesimlerdeki ana ve köy yollarının büyük hasar aldığını tespit etti.
 
 
 
BÖLGENİN İHTİYAÇLARI SAPTANDI
 
Sel felaketinden sonra Kocaeli’den bölgeye giden heyetin içerisinde bulunan Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Yandık, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş’a ziyarette bulundu. Yapılan görüşmelerde bölgenin ihtiyaçları saptandı. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile de görüşen Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yaptığı ve gerçekleştireceği çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.
 
 
 
ÇAKMAK “ÜZERİMİZE DÜŞEN KATKIYI YAPMAYA HAZIRIZ”
 
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nu ziyaretinde konuşan Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketinin başından bu yana hem Başkanımız Tahir Büyükakın, hem de biz Giresun Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız ile irtibat halindeyiz. Ülkemizin tüm kurumları ile buradaki felaketin izlerini hep birlikte kenetlenerek aşıyoruz. Bölgede yapılacak olan çalışmalarda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak biz de üzerimize düşen her türlü katkıyı vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR VE 11 BELEDİYEDEN ÇÖP KONTEYNERİ YOLLANDI
 
Sel felaketinin yaşandığı ilk günden bu yana Giresun’a yardım elini uzatan Kocaeli Büyükşehir ve 11 ilçe belediyesi, bölgeye birçok yardımın yanı sıra çöp konteyneri de yoluyor. Üç kısım halinde ve toplamda 250 adet çöp konteynerinin yollanacağı afet bölgesine, iki kısım çöp konteyneri ulaştırıldı. Son kısımda bulunan çöp konteynerleri de kısa süre içerisinde Giresun’a yollanacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.