SON DAKİKA
Hava Durumu

“İnsanoğlu bozulunca dünya bozuluyor”

“İnsanoğlu bozulunca dünya bozuluyor”

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2023 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
“İnsanoğlu bozulunca dünya bozuluyor”

Dünyadaki kısa an için öbür dünyadaki hayatı perişan etmenin akıl karı olmadığını söyleyen Yenişehirlioğlu, insanoğlunun bozgunculuğuna vurgu yaptı.

İnsanoğlu bozulunca dünya bozuluyor”

Söyleşileri ve etkinlikleriyle büyük ilgi gören 13. Kocaeli Kitap Fuarı, kitapseverlerin takip ettikleri yazarları okurları ile buluşturmaya devam ediyor.  Bu bağlamda “İnsan ve Kitap Serüveni” konulu söyleşisinde konuşan AK Parti Manisa Milletvekili, Hukukçu ve Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, insanoğlunun bozulduğu an dünyanın da bozulduğunu söyledi.

“İNSANOĞLUNUN HIRSI BİTMİYOR”

Akçakoca Konferans Salonu’nda düzenlenen “İnsan ve Kitap Serüveni” konulu söyleşisinde okurları ile bir araya gelen Yenişehirlioğlu, “İnsanoğlunun hırsı bitmek tükenmek bilmiyor. Birçok şeyi unutmaya ve kaybetmeye başlıyoruz. Hız, insanoğluna unutturuyor. İnsan giderek daha mutsuz hale geliyor. Şükrün, merhametin ne olduğunu unutuyor. Hayatın hiçbir garantisi yok. O yüzden hiçbir şey için zorlamamak lazım. Adeta bütün sistem dağılıyor. Daha iyiye gitmesi gerekirken her şey daha kötüye gidiyor” dedi.

“DÜNYA HAYATI GEÇİCİ”

Kutsal kitaplarda dünya hayatının geçici olduğunun belirtildiğini söyleyen Yenişehirlioğlu, “İnsanoğlu ölümü biliyor ama bunu kendine konduramıyor. Bu evren boşuna yaratılmadı. Zannediyorum ki bu evren de bizden ibaret değil. Dünyadaki kısa an için öbür dünyadaki hayatı perişan etmek akıl karı değil. Ölümsüz ya insan. Sonsuza kadar yaşayacağını düşünüyor. Bu dünyadan ‘olabildiğince haz alayım, daha zengin olayım’ diyor. Ve bozulmaya, çürümeye başlıyor. Azmış, zıvanadan çıkan insan Gazze’dekini hayvan görüyor ve tamamını öldürmeye çalışıyor, bombalıyor. Oradaki insanların ocağı sönmüş. Bunların hiçbir kıymeti yok. Çünkü ayarı kaçmış, bozulmuş. İnsanoğlu bozulduğu an dünya bozuluyor” ifadelerini kullandı.

“KOCAELİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR”

Konuşmasının devamında Kocaeli Kitap Fuarı’na ayrı bir parantez açan Yenişehirlioğlu, “Kocaeli Kitap Fuarı gerçekten Türkiye’deki en önemli kitap fuarları arasında. Hem fiziki şartlardan hem de katılımcılar açısından. Ama en önemlisi vatandaşların büyük ilgi göstermesi. Ne kadar güzel bir etkinlik düzenlerseniz düzenleyin vatandaşların katılımı yoksa içi boş oluyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.