SON DAKİKA
Hava Durumu

GENÇ HATİPLER HUTBE YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİ AYASOFYA-İ KEBİR CAMİİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GENÇ HATİPLER HUTBE YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİ AYASOFYA-İ KEBİR CAMİİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2022 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2022 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
GENÇ HATİPLER HUTBE YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİ AYASOFYA-İ KEBİR CAMİİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GENÇ HATİPLER HUTBE YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİ AYASOFYA-İ KEBİR CAMİİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Genç Hatipler Hutbe Yarışması' Türkiye finali, Ayasofya-i Kebir Camii'nde gerçekleştirildi. Final yarışması programına Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER, Milli Eğitim Bakan Yardımcıları Dr. Nazif YILMAZ ile Sadri ŞENSOY, Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir GÜL, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Faik KAPTAN, İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal ERDOĞAN, din görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Final yarışması Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye'de yapılan yarışmalarda bölge birincisi seçilen 10 öğrenci, hutbelerini Ayasofya-i Kebir Cami'nin minberinde irad etti. Seçici kurulun değerlendirmelerinin ardından Kocaeli İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Sefa BÜLBÜL 1'nci, Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mustafa Nureddin ASLAN 2'nci, İstanbul Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mustafa Yavuz KAVZAN 3'üncü oldu.

Final yarışması, ödül töreniyle beraber son buldu. Final yarışmasında konuşan Bakan Mahmut ÖZER, törende yaptığı konuşmada Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün yıllardan beri çocukları hayırda, Kur'an okumada, hafızlıkta, ezan okumada ve hutbe irat etmede, iyilikte yarıştırmada çok önemli bir mesafe kat ettiğini söyledi. Tüm illerdeki imam hatip okullarındaki öğrencilerin büyük bir başarıyla sürece katıldığını dile getiren ÖZER, sadece derece alanları değil, sürece katılıp katkı veren öğrencileri ve öğretmenlerini de kutladı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif YILMAZ, “Bu faaliyet 12'nci yılında Rabbimizin lütfuyla Ayasofya-i Kebir Camii'nde icra edilmektedir. Bu süre içerisindeki Türkiye'nin farklı imam hatip okullarından nice yavrularımız yetiştiler. Onlar için hatiplerimiz olarak aramızda din-i İslam-ı mubinin ve Sevgili Peygamberimiz’in (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) mesajlarını topluma ulaştırmanın gayreti içindeler” dedi. Türkiye'nin 10 bölgesinden gelen gençlere başarı dileyen Yılmaz, “Buraya katılmanız sizler için tarihi bir hatıradır. Ayasofya Camii'nden hutbe okumak, minberinde irad etmek. İnşallah bu iradınız ömür boyu insanlara güzel işleri, hayırlı işleri anlatmak için bir başlangıç noktası olsun. Allah kalbinize kuvvet, kelamınıza bereket versin” dedi.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal ERDOĞAN'da hitabetin imam hatipteki önemli derslerden biri olduğunu belirterek, "Bu kardeşlerimizin kendilerini ifade edebilme konusunda kendilerini geliştirdiklerine şahit oldum. Allahu Teala'nın mesajını en doğru şekilde insanlara anlatmak illa imam olarak değil, imam olmasalar da bulundukları toplumları eleştirmek büyük bir zarafettir, büyük bir misyondur. Bunu yapacak olmalarından dolayı kendilerini takdir ediyorum. Bütün öğretmenlerimizi de bu başarılı öğrencilerimizi yetiştirdikleri için tebrik ediyorum, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. Necmettin Bilal ERDOĞAN, finalde yarışan tüm öğrencilere hediye takdim etti, Bakan ÖZER'de dereceye girenlere ödüllerini verdi.

​​​​​​​

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.