SON DAKİKA
Hava Durumu

Satış Ortaklığı Nedir. Nasıl Yapılır?

Satış Ortaklığı Nedir. Nasıl Yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2022 22:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2022 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Satış Ortaklığı Nedir. Nasıl Yapılır?

Satış Ortaklığı Nedir. Nasıl Yapılır?

İnternetten yapılan bir tür kazanç yöntemi olan satış ortaklığı ücretsiz olarak yapılabilir. Bu sistemde ilgili ürün ya da hizmet başka kurum ya da kişinin online platformunda yer alır. Bunun için satış ortaklığı veren firmalar ile çalışmak gerekir. Satın alma ya da müşteri etkileşimi yolu ile yapılan işlemlerden komisyon alınır. Dünya genelinde ünlü siteler tarafından da kullanılan bu hizmetin günümüzde pek çok örnek vardır.

Satış ortaklığı için tek firma ile ya da ortaklık havuzlarından yararlanılabilir. Yerli ve yabancı farklı ortaklarla çalışılabilen sistemde havuzdan yararlanabilmek için öncelikle üyelik aşamasını tamamlamak gerekir. Ardından istenilen link alınıp kullanılabilir.

Satış Ortaklığında Taraflar

Kullanıcının kendisine ait olmayan ürünlerin tanıtımını yaptığı satış ortaklığı sisteminde reklamlardan satılan her bir ürün için komisyon alınır. Satış ortaklığı adı verilen bu eylemde firmalar yani ürün sahipleri ortaklığın taraflarından biridir. Firma siteye ürün ya da hizmet ekler. İsteyen her kullanıcı her satış ortağı ile çalışabilir, bu sayede pazar payı giderek büyür. Kar marjına göre her firma satış ortaklarına komisyon oranı belirler. Portföyü genişletmek adına satış ortaklığı veren firmalar araştırılmalıdır.

Ortaklığın diğer bir tarafı aracı siteler yani affiliate network olarak ifade edilir. Bu sitelerin görevi teknik altyapıyı ve finansal işlemleri oluşturmaktır. Aracı siteye ürünlerini ekleyen ürün sahipleri sonrasında satış ortakları diledikleri ürünü seçip aracılık yapabilirler.

Satış ortaklığının diğer kısmını ise satış ortakları oluşturur. Bu ortaklar ürün seçimlerinde kendi çıkarlarını gözetebilir ve ürünlerin ne kadar komisyon verdiğini görebilirler. Ürünlerin reklamını yapmak için Adwords, sosyal medya pazarlaması, blog yazımı gibi reklam kanalları tercih edilebilir. Bu şekilde satılan her bir ürün için para kazanılır ve sorumluluk ortaklara ait değildir.

Satış Ortaklığı Sistemi Nasıl Çalışır?

Satış ortaklığı veren firmalar sayesinde işleyen affiliate marketing sisteminde temel amaç reklamlar sonucunda ürünleri satın alacak tüketicileri bulmaktır. İlk aşamada reklam için gerekli olan altyapı hazırlanır. Bu aşamada blog açmak, sosyal medya, ücretli reklam servisleri gibi kanallar kullanılır.

Ortaklık sisteminin ikinci aşamasında ise potansiyel müşterilere ulaşılır. Hedef kitleye hitap etmek için ilgi çekici içerikler paylaşmak gerekir. Boş ziyaretçiler herhangi bir kazanç sağlamayacağından bu konuda titiz davranmak önemlidir.

Hedef kitlenin ardından ürün seçimi kısmına geçilir. Ürünleri seçerken komisyon oranına ve kaliteye dikkat etmek gerekir. Özellikle kalite komisyon oranına göre daha önemlidir. İnsanlara güven veren marka ürünleri daima daha fazla talep görür. Bu amaçla ürünlere özel reklam kampanyaları düzenlenir ve kullanıcı talepleri ölçülür. Reklama göre az gelir getiren ürünler biraz daha arka planda bırakılır. Esnek ve kazançlı bir sistem olması nedeniyle satış ortaklığı sistemi internetten para kazanma yöntemleri arasında her zaman listenin başlarında yer alır.

Satış Ortaklığı Veren Firmalar Nasıl Seçilir?

Satış ortaklığı veren firmalar arasından seçim yaparken komisyon oranlarına bakmak işe yarayacaktır. Her satıştan elde edilen kazançlar biriktirilir ve ardından kullanıcının banka hesabına aktarılır. Ürünler için özel satış sayfaları ve komisyon oranları belirlenir. Bunlar arasından satılma potansiyeli yüksek olan ürünlere öncelik verilir. Sosyal medya hesaplarından ürüne ait tanıtım linklerini paylaşmak satışları artıracaktır.

Ziyaretçiler reklam linklerine tıkladıklarında direkt olarak satış sayfasına yönlendirilir. Bu işlemle ilgili komisyon satış sonrası hesaba işlenecektir. Hedef kitleye ulaşma ve kayıt aşamasında herhangi bir ücret ödenmez. Sınırsız sayıda ürün için ortaklık şansı vardır. Özellikle deneme yanılma yolu ile en fazla satılan ürünleri tespit etmek kolay olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.