Sağlıklı olmak ve hayatını sorunsuz bir şekilde sürdürmek; her insanın hayalidir. Bilhassa parlak ve canlı bir cilt, olması gerektiği gibi uzayan saçlar, asla kırılmayan tırnaklar, güçlü kaslar ve daha birçok özelliğe sahip olmayı herkes ister. Ancak, insanlar; bu saydığımız özelliklere bilhassa yaşlarının ilerlemesinden dolayı erişemezler. Cilt; yaşlanmaya bağlı olarak incelip sarkmaya başlar. Ayrıca, saçların canlılığını kaybetmesi ve dökülmesi de insanların karşısına ciddi bir sorun olarak çıkar. Bunun yanı sıra, kasların gücünü kaybedip zayıflaması da birçok kişinin özgüvenini kaybetmesine neden olur. Kolajenin vücuttaki üretiminin yaşa bağlı olarak azalması; tüm bunların yaşanma sebebidir.
Kolajen; insanların daha sağlıklı bir görüntüye sahip olmasını sağlayan bir proteindir. İnsanlar; azalan kolajen üretimini telafi etmek adına kolajen takviyesi almaya karar verirler. İstenildiği takdirde piyasadaki popüler markaların kolajen ürünleri satın alınabilir. Buna ek olarak, kolajen içeren besinler de asla göz ardı edilmemelidir.
Kolajen Ne İşe Yarar?
Kolajen; vücuttaki bağ dokuyu yenilemek ve güçlendirmek gibi harika bir işleve sahiptir. Bunun yanı sıra, başta doku ve organ olmak üzere birçok yapıya sağlamlık, esneklik ve direnç kazandırması mümkündür. Kolajene en çok deri, saç, tırnak, kas, kıkırdak ve kemik gibi dokularda rastlanır. Bu yüzden, kolajen üretiminin 25 yaşından sonra azalması; bilhassa bu dokuları olumsuz anlamda etkiler.
Birçok insan; vücuttaki kolajen miktarının neden azaldığını öğrenmek adına internette araştırma yapar. Bu durum; doğal bir sürecin sonucudur. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi insanlar ilk gençlik dönemlerini atlattıktan sonra kolajen üretiminin azalması sorunuyla karşılaşırlar. Buna ek olarak, kolajen üretiminin azalmasına neden olan farklı çevresel faktörler de vardır. Bu faktörler şu şekilde sıralanabilir:
Yetersiz beslenme Sigara ve alkol kullanımı Stres Menopoz Haddinden fazla güneşe maruz kalma Çevre kirliliği ve toksinler
Yukarıdaki etkenler; kolajen üretiminin azalmasını sağlar. Bu noktada, insanların kolajen kaybını önlemek adında kolajen üretimine destek veren besinleri bilmeleri gerekli hale gelir.
Kolajen İçeren Besinler Hangileridir?
İnsanların dengeli ve sağlıklı beslenmeleri; bir gereklilikten ziyade zorunluluktur. Bu noktada, kolajen üretimini desteklemesiyle öne çıkan kemikli etlerin sıklıkla tüketilmeleri önemli bir husustur. Çünkü, kemiklerin içerisinde ilik yer alır. İlik; bünyesinde kolajenüretimine destek veren aminoasitleri barındırır. İnsanlar; bilhassa ilikli kemik suyunu yemeklerinde kullanabilirler.
Et ağırlıklı beslenmek; kolajenüretimini destekler. Sığır, balık, tavuk ve hindi eti tüketilmelidir. Buna ek olarak, yumurta beyazı da tıpkı kırmızı et gibi kolajen üretimine destek verir. Ayrıca, çilek, kiraz, elma, pancar, kırmızı kapya biber gibi kırmızı renkli meyve ve sebzelerin de kolajen üretimine destek vermesi söz konusudur. Soğan, sarımsak, karnabahar, lahana, pırasa, maydanoz, limon, portakal, greyfurt, mandalina, kivi gibi C vitamini ya da kükürt/sülfür içeren besinlerin tüketilmesi de önemlidir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Kolajen Hangi Besinlerde Bulunur?
Kolajen Hangi Besinlerde Bulunur?
Kolajen Hangi Besinlerde Bulunur?
Sağlıklı olmak ve hayatını sorunsuz bir şekilde sürdürmek; her insanın hayalidir. Bilhassa parlak ve canlı bir cilt, olması gerektiği gibi uzayan saçlar, asla kırılmayan tırnaklar, güçlü kaslar ve daha birçok özelliğe sahip olmayı herkes ister. Ancak, insanlar; bu saydığımız özelliklere bilhassa yaşlarının ilerlemesinden dolayı erişemezler. Cilt; yaşlanmaya bağlı olarak incelip sarkmaya başlar. Ayrıca, saçların canlılığını kaybetmesi ve dökülmesi de insanların karşısına ciddi bir sorun olarak çıkar. Bunun yanı sıra, kasların gücünü kaybedip zayıflaması da birçok kişinin özgüvenini kaybetmesine neden olur. Kolajenin vücuttaki üretiminin yaşa bağlı olarak azalması; tüm bunların yaşanma sebebidir.
Kolajen; insanların daha sağlıklı bir görüntüye sahip olmasını sağlayan bir proteindir. İnsanlar; azalan kolajen üretimini telafi etmek adına kolajen takviyesi almaya karar verirler. İstenildiği takdirde piyasadaki popüler markaların kolajen ürünleri satın alınabilir. Buna ek olarak, kolajen içeren besinler de asla göz ardı edilmemelidir.
Kolajen Ne İşe Yarar?
Kolajen; vücuttaki bağ dokuyu yenilemek ve güçlendirmek gibi harika bir işleve sahiptir. Bunun yanı sıra, başta doku ve organ olmak üzere birçok yapıya sağlamlık, esneklik ve direnç kazandırması mümkündür. Kolajene en çok deri, saç, tırnak, kas, kıkırdak ve kemik gibi dokularda rastlanır. Bu yüzden, kolajen üretiminin 25 yaşından sonra azalması; bilhassa bu dokuları olumsuz anlamda etkiler.
Birçok insan; vücuttaki kolajen miktarının neden azaldığını öğrenmek adına internette araştırma yapar. Bu durum; doğal bir sürecin sonucudur. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi insanlar ilk gençlik dönemlerini atlattıktan sonra kolajen üretiminin azalması sorunuyla karşılaşırlar. Buna ek olarak, kolajen üretiminin azalmasına neden olan farklı çevresel faktörler de vardır. Bu faktörler şu şekilde sıralanabilir:
Yetersiz beslenme Sigara ve alkol kullanımı Stres Menopoz Haddinden fazla güneşe maruz kalma Çevre kirliliği ve toksinler
Yukarıdaki etkenler; kolajen üretiminin azalmasını sağlar. Bu noktada, insanların kolajen kaybını önlemek adında kolajen üretimine destek veren besinleri bilmeleri gerekli hale gelir.
Kolajen İçeren Besinler Hangileridir?
İnsanların dengeli ve sağlıklı beslenmeleri; bir gereklilikten ziyade zorunluluktur. Bu noktada, kolajen üretimini desteklemesiyle öne çıkan kemikli etlerin sıklıkla tüketilmeleri önemli bir husustur. Çünkü, kemiklerin içerisinde ilik yer alır. İlik; bünyesinde kolajen üretimine destek veren aminoasitleri barındırır. İnsanlar; bilhassa ilikli kemik suyunu yemeklerinde kullanabilirler.
Et ağırlıklı beslenmek; kolajen üretimini destekler. Sığır, balık, tavuk ve hindi eti tüketilmelidir. Buna ek olarak, yumurta beyazı da tıpkı kırmızı et gibi kolajen üretimine destek verir. Ayrıca, çilek, kiraz, elma, pancar, kırmızı kapya biber gibi kırmızı renkli meyve ve sebzelerin de kolajen üretimine destek vermesi söz konusudur. Soğan, sarımsak, karnabahar, lahana, pırasa, maydanoz, limon, portakal, greyfurt, mandalina, kivi gibi C vitamini ya da kükürt/sülfür içeren besinlerin tüketilmesi de önemlidir.
En Çok Okunan Haberler