SON DAKİKA
Hava Durumu

Fırında Palamut Tarifi

Fırında Palamut Tarifi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 22:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Fırında Palamut Tarifi
 Fırında Palamut Tarifi

 

Sonbahar ayları ile beraber palamut sezonu da beraberinde gelmektedir. En çok sevilen bu balık çeşitleri sofralarımızı süslerken ayrıca bizlere sağlık vermektedir. Balık satan yerlerde tezgâhların üzerinde pırıl pırıl derileri ile yenilmeyi bekleyen bu palamutlar, insanın iştahını daha da kabartmaktadır. Birçok farklı usulde pişirebileceğiniz bu balıklar, mangaldan ızgaraya, fırından tavaya kadar lezzetleri de farklı olmaktadır.

Palamut özellikle fırında yapıldığı zaman baharat, zeytinyağı ve limon ile beraber çok daha leziz hale gelmektedir. Evvelden ısıtılan fırın içerisine yüksek ayarda sıcaklıkta rengi değişene kadar fırınlanan palamut, sağlıklı bir şekilde haftada en az 1 kere yenmesi gereken balık çeşitleri arasında yer almaktadır.

Fırında balık yapmanın ayrıcalığı mutfağın kokmaması, etraf yağ olmaması ve balığı bütün bir şekilde istenilen kıvamda kısa sürede pişirmektir. Ayrıca çok fazla yağ kullanmadan kendi suyunda kızaran ve pişen palamut hem sağlık açısından çok daha iyi halde olup eti de bir o kadar yumuşak ve leziz hale gelmektedir. Sofralarınızda en az 1 kere yemeniz gereken balık çeşididir. Malzemelerine maddeler halinde göz atalım.

·         Orta boy palamut, kaç kişi yiyecekse o kadar palamut alınabilir.

·         Her bir balık için 3 yemek kaşığı zeytinyağı yeterli olacaktır.

·         1 adet kuru soğan balığın yanında vazgeçilmezdir.

·         1 yemek kaşığı limon suyu

·         Biberiye 1 dal, isteğe göre artabilir ya da kullanılmayabilir.

·         Yarım tatlı kaşığı tuz

·         Yarım çay kaşığı karabiber

Aldığınız palamutları dikkatli ve özenle temizleyiniz. Özellikle iç kısımlarını temizleyin ve daha sonra durulayın. Kuru soğan suyunu sıkarak balıklara tat verebilirsiniz. Soğan suyunu bir kaba koyarak üstüne limon suyu, zeytinyağı, karabiber ve biberiye ile harmanlayın. Palamutları bu karışımlar ile birleştirin ve içerisinde 30 dakika bekletin ki palamut bu suyu içerisine emsin. Sosu tamamen içine alması için ters düz edebilirsiniz.

Marine edilip karıştırılan palamutları tepsiye koyun ve fırınınızı önceden ısıtmayı da ihmal etmeyin. Fırınınızı 200 derece ve ortalama 40 – 45 ayarladıktan sonra palamutlarınızı fırına koyun ve çıkardıktan sonra limonla beraber servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz. İstanbul’da bulunan en iyi balık restorantlarını http://fishistanbul.com/ sitesi üzerinden keşfedebilirsiniz.

Kaynak: http://akyarbalik.web.tr/

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=CzWYeDolIkRX-_VevWsC8kOwDS0VIUnRa0dCFUBRGDM
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.