SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyada Hırsızlık Suçu Artıyor!

Dünyada Hırsızlık Suçu Artıyor!

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Dünyada Hırsızlık Suçu Artıyor!

Dünyada Hırsızlık Suçu Artıyor!

 

Dünya genelinde, başta ABD olmak üzere hırsızlık suçu arttı. New York Post gazetesinde yer alan haberde, enflasyondaki yüksek artışın bu durumu tetiklediğine dikkat çekildi. 

 

New York Polis Departmanı ( NYPD ) , geçen yıla kıyasla yüzde 60 artan suç oranlarının daha da artabileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

 

NEW YORK’TA ARTIŞ, ANKARA’DA DÜŞÜŞ…

 

New York’ta evden hırsızlık oranları artarken, Başkent Ankara’da ise hırsızlık olaylarında ciddi oranında düşüş yaşanıyor. 

 

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; 

“Son 5 yılda almış olduğumuz önlemler ile birimlerimiz tarafından yürütülen başarılı çalışmalar ve operasyonlar neticesinde, evden hırsızlık olayları vatandaşlarımızın kâbusu olmaktan çıkarılarak minimal seviyeye indirilmiştir. Doğru çağrıda bulunan Ankaralılara teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

KAPI VE PENCERELERE DİKKAT!

Hırsızlık olayları en yaygın görülen suç türlerinin başında geliyor. Özellikle de evler her dönem hırsızların hedefi oluyor. Uzmanlara göre, havaların ısınmasıyla kapı ve pencerelerin açık kalmasını fırsat bilen hırsızlar harekete geçiyor.

ALARM SİSTEMİ ÖNEMLİ…

 

Ev, ofis, iş yeri ve benzeri pek çok alanda hırsız alarmlarının tercih edilmesi söz konusu olduğu için bu alanlara gerçekleştirilen izinsiz girişlerin de kısa sürede tespit edilebilmesi kolay hale geliyor. 

 

A-Secure Teknoloji Tasarım CEO’su Saeid Ziya’nın ifadesine göre; 

 

‘’Akıllı güvenlik sistemlerin olduğu evlerde hırsızlığın daha az yaşandığı tespit edilmiş durumda. Önlemler sayesinde hırsızların caydırılması da tespit edilmesi de hızlı olarak gerçekleştirilebiliyor. Alarm sistemi bir izinsiz giriş algıladığında haber alma merkezine durumu bildiriyor. Bu sayede kısa süre sonra polisler ile alanın denetlenmesi gerçekleşiyor ve hırsız yakalanabiliyor.’’

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.