SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgarca Türkçe Çeviri

Bulgarca Türkçe Çeviri

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2022 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Bulgarca Türkçe Çeviri

Bulgarca Türkçe Çeviri

Bulgarca, günümüzde yaklaşık olarak 12 milyondan fazla kişinin konuştuğu bir dildir. Güney Slav Dil ailesine bağlı bir dil olan Bulgarca; Bulgaristan, Karadağ, Sırbistan ve Macaristan gibi ülkelerde konuşulur. Bunların yanı sıra yazıya dökülen ilk Slav dili olma özelliğini taşıyan Bulgarca, günümüzdeki halini alana kadar pek çok dönemden geçmiştir. Eski, Orta ve Modern Bulgarca olarak dönemlere ayrılan dil, anlam ve kelime zenginliği bakımından oldukça büyük çeşitliliğe sahiptir. Bu durum da Bulgarca çeviri projelerinin titizlikle yürütülmesine yol açmıştır.

Bulgarca Türkçe Çeviri


 

Bulgarca-Türkçe çeviri talepleri, özellikle mübadele zamanında Türk ve Bulgar kültürlerinin kaynaşmasından dolayı oldukça yoğundur. İki ülke arasında; konsolosluk, evlilik, ticari belge ve evraklar, hukuki yazışmalar, sözleşmeler, pasaport ve vize gibi belgelerde Bulgarca Türkçe çeviri projeleri yapılmaktadır. Bulgarca dilinde kullanılan Bulgar Alfabesi, Kiril ve Yunan alfabelerinden ilham alınarak oluşturulmuştur. Ayrıca Bulgar alfabesinde harflerin kendine has bir okunuşları vardır. Bu nedenle Bulgarca çeviri projelerinde yerelleştirme yapmak ve çeviri belgesinin terminolojisine uzman bir çevirmen ile çalışmak oldukça önemlidir.

Bulgarca Türkçe Çeviri Nasıl Yapılır?


 

Bulgarca Türkçe çeviri için öncelikle profesyonel hizmetler sunan bir firma ile anlaşma sağlanmalıdır. Çünkü; tıp, akademik makaleler, edebi eserler ve teknik yazılarda çeviri yalnızca bir dildeki anlamın hedef dildeki karşılığına dönüştürülmesi ile gerçekleştirilmez. Bu çeviriler uzmanlık alanına da gereksinim duyduğundan projeyi üstlenen çevirmen hedef dile hakim olmasının yanı sıra aynı zamanda kaynağın terminolojisinde de uzmanlık sahibi olmalıdır. Bunların yanı sıra Bulgarca Türkçe çeviri projelerinin kusursuz bir şekilde tamamlanabilmesi için kaynağın her bir aşamada revize edilmesi gerekir. Bu sayede bir dilden başka bir dile çeviri yapılırken; imla ve noktalama hatalarının da önüne geçilmiş olunur.

Çeviri talepleriniz ve detaylı bilgi için bizlere info@ceviricozumleri.com mail adresimizden veya 05539103132 numaralı GSM & WHATSAPP & TELEGRAM hattımızdan ulaşabilirsiniz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.