SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir’den 3 yılda spora dev yatırım

Büyükşehir’den 3 yılda spora dev yatırım

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2022 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2022 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Büyükşehir’den 3 yılda spora dev yatırım

Büyükşehir, 3 yılda yüzme havuzlarından spor salonlarına, amatör spordan stat aydınlatmalarına kadar Kocaeli’de çok önemli eser ve hizmetleri hayata geçirdi

 

Büyükşehir’den 3 yılda spora dev yatırım

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın ‘’3 Altın Yıl-Sevdamız Kocaeli’’ başlığı altında yaptığı programda 3 yıl içinde Kocaeli’de tamamlanan spor yatırımları dikkat çekti. 3 yılda tamamlanan 309 eser ve hizmet arasında spor yatırımları önemli bir alan oluşturdu. Bu süreçte kente Gebze Sporcu Eğitim Merkezi (GEBZESEM)’in yanı sıra 4 yarı olimpik yüzme havuzu ve 4 kapalı spor salonu kazandırıldı. Dilovası Sporcu Kamp Merkezi tamamlanırken, 6 statta yenileme çalışmaları yapıldı. Potasız Okul Kalmasın Projesi kapsamında ise 99 okulun bahçesine voleybol ve basketbol sahaları kuruldu.

 

SPOR KENTİ KOCAELİ

Tesisleşmede Türkiye’ye örnek olacak hamleler yapan Kocaeli Büyükşehir, kent genelinde hayata geçirdiği yeni spor salonları, yüzme havuzları ve stat yenilemeleriyle geleceğin şampiyonları için alt yapıyı hazırlıyor. Başkan Büyükakın’ın ‘’Spor Kenti Kocaeli’’ hedefi doğrultusunda çalışmalar yapan Büyükşehir, sporun kentin her köşesine yayılması için yeni tesisler kurmaya devam ediyor.  

 

YÜZME HAVUZLARI VE SPOR SALONLARI

Sporun ve sporcunun her zaman yanında olan Büyükşehir, 3 yıllık süreçte Kocaeli’ye Darıca Spor Salonu, Gebze Cumhuriyet Mah. Spor Salonu, Kartepe İHL Spor Salonu         ve Körfez Orhan Gazi AL Spor Salonunu kazandırdı. Aynı dönemde Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kartepe Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Gebze Cumhuriyet Mah. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tamamlandı.

 

SPORCULARIN YENİ GÖZDESİ GEBZESEM

Bölgenin sporcu eğitim merkezi haline gelen GEBZESEM ise hizmete girdiği günden itibaren yoğun ilgi görüyor. Sporcu eğitim merkezi, Gebze’nin yanı sıra Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerine de sportif anlamda katkı sağlıyor. Çok amaçlı spor salonlarının yanı sıra fitness salonu, konferans salonu, eğitim sınıfları, yürüyüş yolu, geleneksel çocuk oyunları salonu, pilates salonu, çok amaçlı sahası, badminton kortları, masa tenisi oyun alanı, satranç oyun alanlarının yer aldığı GEBZESEM’de çalışmalar, haftanın 7 günü aralıksız olarak sürdürülüyor.

 

YAŞAM BOYU SPOR

Herkes için “Yaşam Boyu Spor” faaliyetlerine büyük önem veren Kocaeli Büyükşehir, özelikle minik yaştaki öğrencilerin sürdürülebilir spor alışkanlığı kazanmaları, zararlı alışkanlıklardan uzak kalmaları konusunda uzman eğitmenler nezaretinde çalışmalarını sağlamak amacıyla ücretsiz spor okullarında da faaliyetlerine devam ediyor. Amatör spora Kocaeli genelinde ayrı bir önem veren Büyükşehir, 3 yıllık dönemde 494 amatöre kulübe destekte bulundu. Yetenek Keşif Programı kapsamında Sporcu Sağlığı Test ve Analiz Merkezinde geleceğin sporcularının yetişmesi ve yeteneklerinin belirlenmesi için öncülük eden Büyükşehir, bu süreçte çok sayıda sportif etkinliğe de ev sahipliği yaptı.

 

SAHA YENİLEME PROJELERİ

Yeni spor tesislerinin yapımının yanı sıra mevcut tesislerin güncellenmesine de önem veren Büyükşehir, 3 yıllık dönemde kent genelinde 6 statta çalışma yaptı. Bu çalışmalar kapsamında Gebze Metin Oktay Stadı, Gölcük Siretiye Sahası, Gebze Alaettin Kurt Stadı, İzmit Kullar Sahası, Gölcük Selimiye Sahası ve Derince Stadı gibi çok sayıda statta saha yenileme çalışmaları tamamlandı.

 

GECE MAÇLARI OYNANIYOR

Öte yandan Kocaeli genelinde gece maçlarının da oynanabilmesi için sahalardaki ışıklandırmalar elden geçirildi. İlk etapta Şehit Ömer Halisdemir Stadı, Gebze Beylikbağı Stadı, Dilovası Tavşancıl Salih Gün Stadı, Sanayi Mahallesi Spor Tesisleri, Sanayi Mahallesi Sentetik Stadı, Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız Stadı ve Derbent Stadı’nda eski tip projektörler sökülerek, yerlerine yüzde 60 tasarruf sağlayan LED projektörler monte edildi.

Böylelikle yeni ve gösterişli LED projektörler statları eskisinden daha aydınlık ve ışıl ışıl yaparken, bu da sporcuların memnuniyetini kazandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.