SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ PARTİ'DEKİ SON GELİŞMELERLE İLGİLİ AÇIKLAMASI...

İYİ PARTİ'DEKİ SON GELİŞMELERLE İLGİLİ AÇIKLAMASI...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
İYİ PARTİ'DEKİ SON GELİŞMELERLE İLGİLİ AÇIKLAMASI...

Yİ PARTİ'DEKİ SON GELİŞMELERLE İLGİLİ AÇIKLAMASI...

 

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

İYİ Parti tüm Kocaeli’de olduğu gibi Körfez İlçemizde de yine çok zor şartlarda ve baskılar altında kuruldu. Dönemin kurucu ilçe başkanımız İbrahim Ömer TOYRAN ile birlikte yola çıktığı yönetim kurulumuzun önderliğinde belki de Türkiye’ye örnek olacak şekilde hızlı ve disiplinli bir teşkilatlanma düzeni, yeni ilçe binasının görkemli kurulumu ve benzeri durumlarla çok başarılı bir giriş yapılmıştı. O günleri, zorlukları ve uğradığımız haksızlıkları ancak o dönemleri yaşayarak şahit olanlar bilebilir.

Bu geçiş dönemi ve sonrasındaki süreçle ilgili İYİ Parti çok zor günler de geçirdi. Hem ittifak içinde (Masadan kalkma ve geri dönme özelinde belirtiyorum...) hem de ülkemiz genelinde uğradığımız büyük baskılara rağmen bu teşkilatlar yılmadan ve usanmadan, en iyiyi ve en güzeli elde edebilmek adına çaba gösterdi.

İYİ Parti her ne kadar MHP’den ayrılan isimlerin çoğunlukta olduğu bir parti görünümünde ise de aslında ana hedefi ülkemizdeki tüm vatandaşlarımıza hitap etmek olan, onları gerçek bir dava çatısının altında toparlayan, geleceğe milletimizle yapılan bu güç birliği ile ulaşmak isteyen bir siyasi hareket olmuştur. MHP’den ayrılık gerekçemiz ise orada dik duruşu ve güçlü dirayeti görememektir.

Ülkücü; dik duruş sahibi olmalıdır...

Ülkücü; sözünün arkasında durabilendir...

Ülkücü; bir gün öyle bir gün böyle olmaz. Net bir karakter ortaya koyar.

İçinden geçtiğimiz ve yerel seçim sürecinin de giderek yaklaştığı bu zor günlerde; İYİ Parti’nin ve özellikle genel merkez yönetiminin en çok üzerinde durması gereken konu; partimizin kuruluş ilkelerine bağlı kalan ve en zor dönemde dahi yüzünü teşkilatlarımıza dönmeyen insanlara öncelik vermesidir. Bu anlamda; sadece birkaç kişinin heva ve heveslerine kurban edilecek partimiz, partilimiz ve seçmenimiz yoktur.

Başta da ifade ettiğim o zorlu günlerde bu partiye emek vermiş insanlara sırt dönmek demek; gerçeklerle yüzleşmemek, doğrudan sapmak ve geçmişinizi unutmak demektir. Tarihin en önemli seçimi olarak kabul ettiğim 2023 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti’mize ve ittifakımıza rakip olup, karşı çıktığımız Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdikten sonra “İstifa ettim” diyerek İYİ Parti saflarına katılmak, sonrasında ise birileri tarafından aday olarak lanse edilmek, siyasetin hiçbir etik duruşu ile izah edilemeyecek ucuz bir manevra olarak algılanmalıdır.

Sırf birileri istiyor diye teşkilatlarımızın bugüne kadar yanlarında görmediği herhangi bir ismin, üstelik en küçük bir istişare yapılmadan belediye başkanı ve meclis üyesi gibi görevlere atama usulü aday olarak gösterilme çabası ise en hafif tabirle sıradan bir siyaset anlayışı ve duruşudur.

Bizler; MHP’den dik duruş göremediğimiz için ayrılıp İYİ Parti’yi kuran iradenin temsilcileri olarak; özellikle bu teşkilatlarımıza ekonomisi ile, ailesinden ayırdığı zamanı ile emek verenlerin yok sayıldığı bir anlayışı reddediyoruz. İstişaresiz alınan herhangi bir adaylık kararının kârdan çok zarar getirme ihtimali ise oldukça fazladır.

Bu kapsamda; İYİ Parti’nin Körfez ilçemizdeki kurucularından ve Körfez Belediyemizin eski başkanlarından biri olarak; böyle bir girişimi en başından reddettiğimi dile getirmek istiyorum. Genel merkezimizin düşüncemizin aksi bir görüşün yanında yer alması durumunda ise bu karara “sadece saygı duymak” zorunda kalacağımızın da bilinmesini istiyorum...

Erhan YENİLMEZ

Körfez Belediyesi E. Başkanı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.