SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞEHİR EFSANESİ Mİ?

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, “Dışı güzel ancak içinde çalışanlar ise mutsuz” diyerek ilgilileri uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2023 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2023 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
ŞEHİR EFSANESİ Mİ?

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Kocaeli Şehir Hastanesinde çalışanlar ile bir araya gelerek sorunları dinledi. Başkan Çeker, “Dışı güzel ancak içinde çalışanlar ise mutsuz” diyerek ilgilileri uyardı.

 USULSÜZ İŞLEM

Hafta başında açılan Kocaeli Şehir Hastanesinde çalışanları ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulunan ve sorunları not alan Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcıları Serap Koçhisar ve Umut Birol ile birlikte sorunları dinlediler. Başkan Çeker, “ Şehir Hastanesi mi, yoksa şehir efsanesi mi demekten kendimi alamıyorum” diyerek eksikliklerin biran evvel giderilmesini talep etti. Başkan Çeker, bir gece ansızın sadece watsap mesajı ile çalışanları Şehir Hastanesine görevlendiren idare kanun ve yönetmeliklere aykırı usulsüz işlem yapmıştır.  Amaç açmak için açılmış olsun mantığı ile Kocaeli Şehir Hastanesi açılamaz ve yönetilemez. Burada hem çalışanlar hem de vatandaşlar olsa olsa ancak mağdur olurlar. Özellikle görevlendirmeler usulsüz bir şekilde devlet adabına uygun olmayacak şekilde mesaj yolu yapılmıştır.

WATSAP MESAJI İLE

Özellikle resen yapılan görevlendirmelerde Şehir Hastanesinde görev almak isteyen Personellerin talepleri dikkate alınmayarak, gitmek istemeyen personelin usulsüz bir şekilde watsap mesajı ile görevlendirilmesi çalışanları mutsuz ettiği gibi, hizmet üretimine de ciddi sekte vurmaktadır. Oysaki Anayasanın 125. Maddesine görev yapılan görevlendirmeler yazılı olmak zorundadır. Yine 657 Devlet Memurları Kanunun 11. Maddesine göre yapılan görevlendirmelere çalışanın itiraz etme hakkı vardır. Sosyal medya üzerinden yapılan görevlendirmelerin kanun önünde bir yaptırımı yoktur. Çalışanlar yapılan usulsüz görevlendirmelere karşı yasal haklarını kullanarak hukuki süreci başlatma hakları var. İdari dava açabilirler, Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi olarak yasal haklarını kullanmak isteyen çalışanlara üyemiz olup olmadığına bakmadan her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

YEMEK SORUNU

Başkan Çeker Kocaeli Şehir Hastanesi ile ilgili açıklamasının devamında, “ Kocaeli Şehir Hastanesi yeni açılmıştır. Hatta alelacele açılmıştır. Tabiki yeni bir yapıda eksiklikler, aksaklıklar olacaktır. Ancak bazı hususlar çok açık belirtilmiştir. Mesela sağlık çalışanlarının ve hastaların yemek standartları tüm çıplaklığı ile ortada iken, hem malzeme kalitesi hemde yemeklerin standart dışı olmasından dolayı sağlık çalışanları ve hastalar ile yakınları da şikayetçi olduğunu gözlemledim. Sağlık çalışanlarının gönderildikleri şehir hastanesinde görevlendirildikleri servisler ile ilgili de ciddi sorunlar bulunmaktadır.

MOBİNGÇİ YÖNETİCİ

Kocaeli Şehir Hastanesinin yöneticileri kimler ne biz nede çalışanlar bilmediği gibi hangi kriterlere göre atandığını da merak etmekteyiz. Personelin ifadelerine göre soruşturma geçiren, personele mobing uygulamış, tehdit etmiş ve hakkında soruşturma açılması için İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapılmış kişilerin yönetici olarak atanması ne kadar doğrudur. Sendika olarak Sağlık çalışanlarımızı hastane de ziyaret ettiğimizde, bir dokunduk bin ah işittik. İşte bu nedenle liyakat sahibi kişilerin buraya yönetici olarak atanması gerektiğini söyleyebiliriz. Şimdiden kentimizin sağlık sistemini yönetenleri uyarıyoruz. Yakında büyük sorunların ortaya çıkacağının işaretlerini gezimizde gördük. Bu nedenle çalışanlar ile de görüşülmesi durumunda sorunları idarecilerin öğrenebileceğini söyleyebiliriz.

PEHLEVAN İYİ NİYETLİ

Kocaeli Şehir Hastanesine usulsüz bir şekilde görevlendirilen sağlık çalışanlarının kadrolarının bulunduğu hastane üzerinden Sağlık Müdürlüğüne dilekçe vermek istediklerinde Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimliğine dilekçelerini verebilecekleri kendilerine ifade ediliyormuş. Devlette hiyerarşi mi değişti de, esas muhatap olan Sağlık İl Müdürlüğünün yetkileri Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimliği ’nemi verildi. Böyle bir uygulamaya bugüne kadar hiç şahit olmadık. Bu uygulamanın da derhal son bulmasını istiyoruz. Şehir hastanesi mi, şehir efsanesi mi başlığı atmamızın nedeni ise yapılan uygulamalardan dolayıdır. Çünkü görevlendirmenin görevlendirmesini ilk defa burada görüyoruz. Tüm eksiklik ve aksaklıklar ile ilgili Sağlık İl Müdürlüğüne gerekli yazışmaları da yapacağımızı buradan ilan ediyoruz. Sayın il müdürünün iyi niyetinden asla şüphemiz yok. Hastaneye gittiğinde servislerde görev yapan hemşireleri ve diğer çalışanları ziyaret ettiği takdirde çalışanlara eksiklik ve dertleri olup olmadığını sorduğunda daha net bir şekilde söylemlerimizin doğruluğunu tespit etmiş olacağı gibi hastanedeki sorunların çok azını dile getirmiş olduğumuzu görecektir.” diyerek açıklamasına son verdi.

                                                                              BASIN BÜROSU

                                                           TÜRK SAĞLIK SEN KOCAELİ ŞUBE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.