SON DAKİKA
Hava Durumu

OPTİSYENLER UYARIYOR: SİNSİ HASTALIK GÖZ TEMBELLİĞİ GÖZ TEMBELLİĞİNİN TEDAVİSİ ERKEN TEŞHİS İLE MÜMKÜN

OPTİSYENLER UYARIYOR: SİNSİ HASTALIK GÖZ TEMBELLİĞİ GÖZ TEMBELLİĞİNİN TEDAVİSİ ERKEN TEŞHİS İLE MÜMKÜN

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2022 08:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2022 08:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
OPTİSYENLER UYARIYOR: SİNSİ HASTALIK GÖZ TEMBELLİĞİ GÖZ TEMBELLİĞİNİN TEDAVİSİ ERKEN TEŞHİS İLE MÜMKÜN

OPTİSYENLER UYARIYOR: SİNSİ HASTALIK GÖZ TEMBELLİĞİ
GÖZ TEMBELLİĞİNİN TEDAVİSİ ERKEN TEŞHİS İLE MÜMKÜN

Kocaeli Optisyen Gözlükçüler Odası, göz tembelliğinin sinsi hastalıklardan bir tanesi olduğunu belirterek erken tanı ve tedavi için düzenli muayene olmanın önemini vurguladı.

Kocaeli Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Mehmet Bayram, göz hastalıkları arasında göz tembelliğinin en riskli ve tehlikeli hastalıklardan biri olduğunu ifade etti. Göz tembelliğinin bebeklik ve çocukluk döneminde gözü oluşturan bileşenlerin gelişiminde zayıflık, eksiklik olduğunu ve buna bağlı olarak göz gelişiminde aksamayla birlikle bireyin görme kaybı yaşadığını ifade eden Bayram; “ Ülkemizde çocuklarda ve bebeklerde yüzde 4 ila 5 civarında tespit ediliyor. Gözümüzü aslında kamera gibi düşünebiliriz. Asıl görme beyinde gerçekleşiyor. Beyine aktarılan görüntülerin sağ ve sol göz olarak senkronize şekilde algılanıp iletilmesinde sağlıklı görme gerçekleşiyor. Ancak gözlerden herhangi birinde gelişim eksikliğinden dolayı göz tembelliği oluşmuşsa beyin, görüntüyü tek bir görüntü olarak odaklayamıyor, üç boyutlu net görüntü sağlanamıyor. Bu durum zincirleme ilerliyor ve görme gerçekleşiyor diyemiyoruz. Özellikle eğitim döneminde öğrenme güçlüğü çeken çocuklarla karşılaşıyoruz. Bu durum bireyin geri kalan hayatını da olumsuz etkileyen bir hal alıyor. “ dedi.

GÖZ TEMBELLİĞİNDE TEDAVİ: ERKEN TEŞHİS

Göz tembelliği hastalığının tek tedavisinin erken tanı ile mümkün olduğunu aktaran Başkan Bayram;” Tüm göz hastalıklarında olduğu gibi göz tembelliğinde de erken tedavi çok önemlidir. Tedaviye erken başlamak için de erken teşhis etmek gerekiyor. Bu nedenle ailesinde göz tembelliği öyküsü olsun ya da olmasın fark etmeksizin her çocuğun ilk 1 yaşta, o süreç kaçırıldıysa 2. yaşında ayrıca 4. ve okul öncesi 6. yaşında rutin göz muayenelerinin yapılması gerekiyor. Şunu da belirtmek isterim ki 8 ila 10 yaştan sonra göz tembelliği tespit edilirse tedavinin başarı oranı düşüyor. O sebeple düzenli göz muayenesi olmayı, erken teşhis ve tedavi için oldukça faydalı görüyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.