SON DAKİKA
Hava Durumu

DARICA FARABİ EAH'TE TURKOVAC AŞI UYGULAMASI BAŞLADI

DARICA FARABİ EAH'TE TURKOVAC AŞI UYGULAMASI BAŞLADI

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2022 22:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2022 22:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
DARICA FARABİ EAH'TE TURKOVAC AŞI UYGULAMASI BAŞLADI

Yerli ve milli aşımız Turkovac ilimizde SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinden sonra Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de  uygulanmaya başladı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve beraberindeki heyet, bugün ilgili merkeze gerçekleştirdiği ziyaret ile Turkovac aşılama uygulamalarını yerinde inceledi.

Aşılama hizmetlerini yakından gözlemlemek ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla yapılan ziyarete  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İrfan Kaynar ve Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Ebru Çalışkan'da katıldı.  

Heyeti hastanede ağırlayan hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, aşılama çalışmaları ve işleyiş hakkında çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

Aşılama odalarını tek tek gezerek incelemelerde bulunan  ve aşılama çalışmalarında görevli personellere kolaylıklar dileyen İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan merkezde aşı olan vatandaşlarla da bir süre sohbet etme imkanı da buldu. Vatandaşların öneri ve görüşlerini dinleyen Pehlevan hastane yetkilileri ile de çeşitli istişarelerde bulundu.

‘Turkovac’ aşı uygulamalarının ülkemiz ve ilimiz adına hayırlı olması temennisinde bulunan Pehlevan “Vatandaşlarımızın milli ve yerli aşımıza ilgisi yoğun oldu. Bu nedenle ilimizde SBÜ Derince EAH'den sonra Darıca Farabi EAH'da Turkovac aşı uygulaması bugün itibariyle başlamış durumda. İlimizde Turkovac aşılaması şuan için eğitim araştırma hastanesi statüsünde hizmet veren iki önemli sağlık merkezimizde uygulanmakta. Özellikle Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova ilçelerinde ikamet eden ve aşı tercihini Turkovac’tan yana kullanmak isteyen vatandaşlarımız MHRS web/mobil ve Alo 182 üzerinden randevularını oluşturarak kolaylıkla aşılarını yaptırabilirler. Tüm vatandaşlarımızı tedbirlere uymaya ve aşılarını yaptırmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.