SON DAKİKA
Hava Durumu

Covid İletişim Merkezi Çalışanlarına Masa Başı Egzersiz Eğitimi

Covid İletişim Merkezi Çalışanlarına Masa Başı Egzersiz Eğitimi

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2022 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2022 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Covid İletişim Merkezi Çalışanlarına Masa Başı Egzersiz Eğitimi

Covid İletişim Merkezi Çalışanlarına Masa Başı Egzersiz Eğitimi

Kocaeli’de koronavirüsle mücadele çalışmalarının en önemli ayaklarından birini covid 19 iletişim ve komuta merkezleri oluşturuyor. 7- 24 esasına göre hizmet veren merkezde görevli sağlık çalışanları, Covid 19’ a yakalanan vatandaşlara bilgilendirme, takip, danışma ve yönlendirme gibi çeşitli hizmetler veriyorlar.

Hizmetlerin sunumunda görevli sağlık personellerini  etkileyen faktörlerin başında ise en çok bel, boyun, sırt ağrısı ve çeşitli eklem rahatsızlıkları bulunuyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ilgili personellere yönelik olarak “masa başı egzersiz eğitim programı” gerçekleştirdi.

Örnek uygulama kapsamında İzmit Akçakocabey Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Fizyoterapist Yalçın Özel tarafından iletişim merkezi çalışanlarına çalışırken masa başında uygulayabilecekleri çeşitli egzersiz ve fiziksel aktiviteler,  birebir olarak uygulamalı şekilde anlatıldı.

Egzersiz programının merkez hizmetlerini aksatmayacak şekilde uygulandığını belirten Fizyoterapist Yalçın Özel “Pandemi sürecinde uzun süre masa başında çalışan sağlık çalışanlarımızın göğüs, sırt ve boyun kaslarında kısalma ve gerilmeler nedeniyle yoğun ağrılar oluşmakta.  Uyguladığımız masabaşı egzersiz programı ile personellerimizin kas hareketlerini artırmış oluyoruz. Bu hareketler düzenli olarak yapıldığında ağrı konusunda önemli faydalar sağlamakta.  Eğitimler sonucunda ise çalışanlarımızın nefeslerini nasıl kullanmaları gerektiği ve  beden farkındalıklarını oluşturduk. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü olarak örnek teşkil eden bu tarz çalışmalarımız ilerleyen dönemde de devam edecek” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.