SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇEKER BİR DOKUN BİN AH İŞİT

ÇEKER BİR DOKUN BİN AH İŞİT

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2022 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2022 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
ÇEKER BİR DOKUN BİN AH İŞİT

BİR DOKUN BİN AH İŞİT

 

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Gebze Fatih Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. 

BİLGİLENDİRİLDİLER.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Gebze İlce Temsilcisi Kadriye Levent, Gebze Fatih Devlet Hastanesi İş Yeri Temsilcisi Hülya Altay İle Birlikte Gebze Fatih Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Şube Başkanı Çeker Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Genel Kurulunda görüşülerek kabul edilen, yasadan çalışanların beklentileri ve çalışanlara sağlamış olduğu haklar hakkında sağlık çalışanları bilgilendirdi.  Ziyaret sonrasında Başkan Çeker açıklamalarda bulundu.

ÇÖZÜM ÜRETMEMEKTE

Şube Başkan Çeker yapmış olduğu açıklamada “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM’de kabul edilmiştir. İlk adım olduğu ifade edilen bu yasada olumlu düzenlemeler yer alsa da bütün sağlık camiasının beklentilerinin karşılanamadığı görülmektedir. Kamu işvereni ise her zamanki gibi havanda su dövmeye devam ederek çalışanın beklentilerini görmezden gelmekte sorunlara çözüm üretmemektedir. Önümüzdeki günlerde TBMM kabul edilen yasadan çalışanların olumlu yönde beklentileri yüksekti. Yasallaşmasını sabırsızlıkla bekliyorlardı, beklemişlerdi oldukları yasanın çalışanlara getiri ve götürüsü bakanlık tarafından alt yönetmelikler çıktık dan sonra belli olacaktır. Konu hakkında gerekli açıklamaları yapacağız. Dedi.

ÇEKER BİR DOKUN BİN AH İŞİT

Başkan Çeker; Sağlık çalışanlar dertli, Ata sözündeki gibi “Bir dokun bin ah işit”. Kurum çalışanları yaşamış oldukları sorunların çözümünde idareden anlayış ve hassasiyet bekledikleri halde idare sorunlara çözüm odaklı yaklaşmayarak var olan sorunların daha da derinleşmesine sebebiyet verdiği çalışanlarca ifade edilmektedir. İdare Kanun ve yönetmenlikler çerçevesinde kurumu sevk ve idare etmeli, çalışanın derdi ile dertlenmeli, çalışanı merkeze koyarak sorunlara çözüm üretmeli, çalışanların kurumu sahiplenmesini sağlayarak hizmet kalitesini artırılmasını sağlamalıdır.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.