SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

 

İlimizde dezavantajlı olan çocuk ve gençlerimize yönelik kişilik gelişimi, sorun çözme ve iletişim, akademik, kültürel ve spor faaliyetleri yoluyla oluşabilecek olumsuzlukları gidermeyi amaçlayan “Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM)” projesi kapsamında Gölcük ilçemizde düzenlenen dönem sonu galası, Vali Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

ÖNEM projesi kapsamında tanımlanan dezavantajlardan birine haiz ve risk altındaki çocukların gönüllerine dokunmak, oluşabilecek riskleri önlemek amacıyla Vali Seddar Yavuz’un başlattığı ve 2020 yılında itibaren ilimizde gerçekleştirmeye devam ettiği ÖNEM Projesi kapsamında düzenlenen etkinlik ve programlar ile daha fazla çocuğun hayatına dokunuluyor ve onların geleceğine ışık tutuluyor.

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Hanımefendi gala programının düzenleneceği Gölcük Kazıklı Kervansarayında Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen tarafından karşılandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Değirmendere Şehit Cengiz Topel İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunu gösterisi büyük beğeni topladı.

Program, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer ve Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin’in konuşmalarının akabinde Vali Seddar Yavuz’un hitaplarıyla devam etti

Ulaşamadığımız Her İnsan Her Bir Çocuk Bizim İçin Kayıptır

 

Vali Seddar Yavuz herkesi sevgi ve saygı ile selamlayarak sözlerine başladı ve şöyle devam etti: “Hepimizin en kıymetli varlığı, gözbebeği evlatlarımızdır. Bizler kendimiz için birçok fedakarlıkları, zorlukları göze alır ama söz konusu evlatlarımız olduğu zaman yüreğimiz titrer, burnumuzun direği sızlar ve kendimiz için lüks gördüğümüz bir çok şeyi evladımız için de yerine getirirken çok daha büyük fedakarlıklara katlanarak onları mutlu etmek isteriz. Elbette hayat herkes için aynı şartları sunmuyor. Örneğin herkes analı babalı büyümüyor, kimisi daha anne karnındayken babasını kaybediyor ya da doğum esnasında veya sonrasında annesini bir daha asla göremiyor ya da hepimiz aynı ekonomik sosyal ve kültürel çevrelerde doğmuyoruz. Dolayısıyla hayatın getirdiği birçok engelle mücadele etme durumundayız ve bu mücadelede elbette evlatlarımızı yalnız bırakamayız. Her daim söylediğimiz bir şey var; ulaşamadığımız her insan bizim için kayıptır, dahası ailenin çocukları sadece ailenin çocukları olarak nitelendirilemez. Biz 85 milyon aileyiz, Biz Türk Milletiyiz. Öyleyse etrafımızda bir evladımız varsa onun yardımına koşmak, onu hayata hazırlamak, daha iyi insan daha donanımlı bir birey olarak yetiştirmek hepimizin görevidir. Bu yüzden Türk kültür ve medeniyetini bir sözle ifade et deseler “Sevgi Medeniyeti” adını koyarım. Koşulsuz severiz biz.”

 

ÖNEM Projesi, Birçok Çocuğun Hayatına Dokunmaya Devam Ediyor

Türk Milletinin asla menfaat ve çıkarla hareket etmediğini aksine hak, hukuk ve adaleti savunarak bugünlere gelindiğini vurgulayarak Türk kültür ve medeniyetini daha iyi içselleştirmeye ve sözden çok da bunu davranış haline getirmeye ve yeni nesillere aktarmaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Vali Yavuz: “Zengin olmanız, bilim ve teknolojide ileri gitmeniz sizin haklı olduğunuzu, iyi olduğunuzu asla göstermez. Ahlaklı olmak, erdemli olmak, haktan ve hukuktan yana olmak bizim şiarımızdır. Medeniyet değerlerimizden uzaklaşırsak o zaman başkalarına benzemeye başlarız. Sadece kişisel çıkarlarımızı maksimize ederek, toplumu ve diğer toplumsal kesimleri göz ardı etmeye başlarız. O yüzden kabullerimiz bizim için fevkalade önemlidir. Çünkü kabullerimiz bizim davranışlarımızı belirler. Eğer davranışlarımızda bir yanlış varsa kabullerimizi tekrar gözden geçirmemiz gerekir. Batılı gibi olmaya değil biz gibi olmaya tekrar dönmemiz gerekir. Biz Batılılaşmak istemiyoruz, çağdaşlaşmak istiyoruz; bilim, sanayi ve teknoloji ile buluşmak istiyoruz. Yani medeniyetimizi değiştirmek istemiyoruz.” dedi ve felsefi altyapıyla geleceğe hazırlanan her bir gencin elinden sımsıkı tutmayı hedefleyen ve bugüne kadar da binlerce çocuğun hayatında olumlu değişiklikler meydana getiren ÖNEM Projesini ısrarla takipçisi olduklarını ifade etti.

Çocuklarımızı Sevgi ve Şefkat ile Donatalım

Huzurlu bir toplum oluşturmanın sosyal maliyeti olabilecek her türlü sorunlar ile en erken zamanda yüzleşmek ve buna el uzatmaktan geçtiğini de bir kez daha hatırlatan ve huzur yoksa zenginliğin bir anlamının olmadığını söyleyen Vali Yavuz: “Biz istiyoruz ki çocuklarımızı sevgi ve şefkat ile donatalım. Hiç kimse kendisini kimsesiz hissetmesin. Bilsin ki öğretmeni var, belediye başkanı var, kaymakamı var, valisi var, iş adamı var, STK temsilcileri var. Kısacası toplumsal dayanışma içerisinde sorunlarına çare bulabilecekleri bir alan var. İşte biz bu projeyi uzun yıllardır ısrarla yürütüyoruz. Eşim ve benim biyolojik olarak sahip olduğumuz dört çocuğumuzun yanında altı tane daha hamisi olduğumuz evladımız var. Bu çocuklarımızla zaman geçirmeye, irtibatta olmaya, ihtiyaç ve sorunlarını çözmeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

Vali Yavuz: “Fikri Benim Olsa da Bu Proje Sizin Projenizdir”

 

Vali Yavuz, ÖNEM projesinde ilçe kaymakamlarımızdan belediye başkanlarımıza, kurum müdürlerimizden iş dünyası dahil Sivil Toplum Kuruluşlarına birçok insanın emeğinin olduğunu belirtti: “ÖNEM projemizin fikri bana ait olsa da bu proje sizin projenizdir. Dolayısıyla bugüne kadar emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma, hamilerimize bir kez daha içtenlikle teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de öğretmenlerimize yapmak istiyorum. Çünkü öğretmenlik bir meslek değil bir hayat biçimidir. Ömrü milletimize vakfetmektir. Öğretmenlik, 40 dakikalık bir meslek değil ömür boyu çıkarılamayacak üzerinize yapışan onurlu, haysiyetli bir iştir ve o kadar da sorumluluğu ağırdır. O yüzden bütün öğretmenlerimizi huzurlarınızda tebrik ediyor, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu şehir, iyiliği, başarıyı, fedakarlığı alkışladıkça, her iyi işin peşinden koştukça iyiliğin daha da çoğalacağına gönülden inanıyorum.”

Çocuklarımızın Elinden Tutalım

 

Sosyal medya ve dijital dünyanın bizleri gerçek dünyadan kopardığına vurgu yapan ve gerçek gündemin sevgi ve çok çalışmak olması gerektiğini belirten Vali Yavuz: “Hamilerimize ve hami sayımıza bir daha dikkat çekmek istiyorum. Lütfen bir çocuğumuzun elinden tutun. Bu çok zor olmasa gerek. Şikâyet ederek bir sorunun çözülemeyeceğini hepimiz bilelim. Şikâyet ederek sorun çözülseydi şikâyet edenler alkışlanırdı ama bilin ki sessiz sedasız sokaklarda, köşelerde bu ülkede emek veren insanlar var. Her ne kadar şikâyet edenin sesi çok yüksek çıksa da emek verenler dua alır. Biz de emek verenlerden ve dua alanlardan olalım, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin’in Vali Yavuz’a çiçek takdiminde bulunmasının ardından ÖNEM Projesi kapsamında hamilik yapan ailelere teşekkür belgeleri ve ÖNEM Projesi ilçe yürütücüleri olan öğretmenlere de ödülleri verildi.

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Hanımefendi daha sonra fuaye alanındaki öğrenciler tarafından hazırlanan stantları gezerek öğrencilerle yakından ilgilendi.

Gölcük Kazıklı Kervansarayında gerçekleştirilen Gala programına Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un yanı sıra; Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin ve eşi Gül Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, ilçe kurum ve kuruluşlarının müdürleri, okul idarecileri, ÖNEM Projesi hamileri, öğretmen ve öğrenciler, veliler ve basın mensupları katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.