SON DAKİKA
Hava Durumu

KOCAELİ BÖLGE TİYATROSUNDA “TİYATRO HAFTASI”

KOCAELİ BÖLGE TİYATROSUNDA “TİYATRO HAFTASI”

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2023 22:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2023 22:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
KOCAELİ BÖLGE TİYATROSUNDA  “TİYATRO HAFTASI”

KOCAELİ BÖLGE TİYATROSUNDA

TİYATRO HAFTASI”

ETKİNLİKLERİ

20 – 27 Mart tarihleri arasında kutlanan “Dünya Tiyatro Haftası” Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nda çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu (KBT), Çağdaş Drama Derneği (ÇDD), Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) olmak üzere, başlıca üç kuruluşu temsil eden KBT’nin çalışmalarını sürdürdüğü Oda Tiyatrosunda ve atölyelerinde gerçekleştirilecek etkinlikler 19 Mart Pazar günü başlayacak 26 Mart Pazar günü sona erecek.

19 Mart Pazar günü saat 09.30’da üç atölye çalışması gerçekleşecek. “Yaşasın Tiyatro” ana başlığı ile tasarlanan her atölyeye en fazla 20 kişi katılacak. 180 dakika olarak planlanan atölyeler 12.40’ta sona erecek. Aynı gün saat 13.30 – 16.40 saatleri arasında, çocuk katılımcılar ile gerçekleştirilecek üç ayrı atölye çalışmasının konusu ise “Sanata Evet”. Her atölyeye katılacak çocuk sayısı ise en fazla 20 olarak belirlendi.

25 Mart Cumartesi ve 26 Mart Pazar günlerinde ise toplam 12 grup ile gerçekleştirilecek olan “TİYATRO HAFTASI” kutlama etkinliklerinde ulusal ve uluslararası bildiriler okunacak.

Kutlama etkinliklerini tiyatro eğitmenleri, müzik ve dans eğitmenleri ve yaratıcı drama eğitmenleri yönetecek. Bu etkinlikler ile 20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Günü, 21 Mart Dünya Kukla Günü ve 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlamaları coşku ve sevinci bir kez daha alkışlarla buluşmuş olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.