SON DAKİKA
Hava Durumu

HATTAT ALİ VASFİ İZMİDÎ HÜSN-İ HAT MÜZESİ’NE “MÜZE ÖZENDİRME ÖDÜLÜ”

HATTAT ALİ VASFİ İZMİDÎ HÜSN-İ HAT MÜZESİ’NE “MÜZE ÖZENDİRME ÖDÜLÜ”

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2022 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
HATTAT ALİ VASFİ İZMİDÎ HÜSN-İ HAT MÜZESİ’NE “MÜZE ÖZENDİRME ÖDÜLÜ”

HATTAT ALİ VASFİ İZMİDÎ HÜSN-İ HAT MÜZESİ’NE “MÜZE ÖZENDİRME ÖDÜLÜ”

Gölcük Belediyesi tarafından restore edilen tarihî hamamda oluşturulan Hattat Ali Vasfi Efendi Hüsn-i Hat Müzesi, Müze Özendirme Ödülü’ne kavuştu.


Örcün Sultan Baba Türbesi yakınında bulunan ve Gölcük Belediyesi tarafından restore edilen tarihî hamamda oluşturulan Hattat Ali Vasfi Efendi Hüsn-i Hat Müzesi ödül kazanmaya devam ediyor. Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi; Tarihi Kentler Birliği tarafından, tarihî hamam yapısının yeniden inşa edilerek işlevlendirilmesiyle kent yaşamına kazandırılması, kent kültürünün ve hüsn-i hat sanatının yaşatılmasına katkı verilmesi sebebiyle “Müze Özendirme Ödülü’ne” ödüle layık görüldü. Tarihi Kentler Birliği tarafından Kahramanmaraş'ta yapılan törende ödül; Gölcük Belediyesi Meclis Üyesi Sayime Yelken tarafından teslim alındı.

MÜZENİN ÖDÜLÜ GÖLCÜK’E GELDİ

Meclis Üyesi Sayime Yelken, teslim aldığı ödülü Gölcük’e getirerek, makamında Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e teslim etti. Verilen ödülün kendileri için gurur verici olduğunu söyleyen Başkan Sezer, “Tarihî Kentler Birliği tarafından ödüle layık görülen Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi’ne verdiği katkılardan dolayı Hattat Sayın Mahmut Şahin ve öğrencilerine, emeği olan herkese ve Meclis Üyem Sayın Saime Yelken’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

İKİNCİ KEZ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Geçtiğimiz yıl 641 belediyenin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Koruma Özendirme Yarışması'nda, Örcün Sultan Baba Türbesi altında bulunan ve aslına uygun olarak yeniden inşa ve ihya edilen "Tarihi Hamam Restorasyonu Projesi" başarı ödülü kazanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.