SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayraktar karpuzu tezgaha iniyor

Bayraktar karpuzu tezgaha iniyor

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Bayraktar karpuzu tezgaha iniyor

Bayraktar karpuzu tezgaha iniyor

İzmit’in sebze ve meyve deposu olan Bayraktar köyünde yetiştirilen leziz karpuzlar bugünden itibaren İzmit’te tezgahlarda yerini alıyor. Tamamen organik olan karpuzun 3-3,5 TL’den satışa sunulması bekleniyor.

12 AY ÜRETİM

Tarımsal üretimin her geçen düştüğü günümüzde ilimizin sebze ve meyve deposu olan ve % 30 ihtiyacı karşılayan İzmit Bayraktar köyünde üretilen karpuzlar bugünden itibaren tezgâhlarda yer alacak. Bayraktarda tarımsal üretimin öncülerinden olan Hüseyin Öz ve eşi Fatma Öz ile birlikte tamamen organik yetiştirdikleri karpuzların tezgahları süslemesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtirken, tarımsal desteklemelerin artırılmasını istiyorlar. Örtü altı örtü üstü üretim konusunda 12 ay boyunca kentin sebze ve meyve ihtiyacını sağlayan Bayraktar çiftçisi başta domates, biber, salatalık, kıvırcık, mısır, ıspanak gibi birçok ürünü sofralarımızda yer alması için yoğun tempoda üretmeye devam ediyorlar.

KARPUZLAR LEZİZ

Bayraktar köyünde geniş bir alanda üretim yapan Hüseyin ve Fatma Öz çifti, Bayraktar köylüsünün tamamen organik üretim yaptıklarını ve desteklenmeleri durumunda daha uygun fiyatlara ürünlerinin tezgâhlarda yer alacağını ifade ettiler. Üretici Hüseyin Öz yaptığı açıklama da, “ Herkesin beklediği tamamen organik leziz karpuzlarımız bugünden itibaren toplanmaya başladı ve piyasaya süreceğiz. Halkımızın uzun zamandır beklediği karpuzlarımız artık sofralarda yer alacak olmasından dolayı mutluyuz. Bayraktar köyü olarak üretim noktasında 12 ay boyunca çalışıyoruz. Bizim beklentimiz desteklemelerin artırılmasıdır” dedi.

DESTEKLER ARTTIRILSIN

Üretici Hüseyin Öz konuşmasının devamında, “ Ürün yelpazemiz çok geniş olduğu için 12 ay üretim yapabiliyoruz. Ancak desteklemeler konusunda sıkıntılarımız var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  sağ olsunlar % 50 hibeli gübre ve mazot desteği verdi. Ancak mazot desteği yeterli değil. Bizim gibi üreticilerin mazotunun KDV’si alınmaması gerekiyor. Çünkü fidesiydi, damlama sulama sistemiydi, tarlaya geliş gidişte kullanılan mazotuydu derken maliyetlerimiz çok artıyor. Birde nakliye eklenince 1 TL’den tarladan alınan karpuz, tezgahlarda 5 TL’yi buluyor. Birde biz ona belediye rüsumu veriyoruz. Bunun için yetkililerin sesimizi duymasını bekliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.