SON DAKİKA
Hava Durumu

YUNUS EMRE KURT'TAN SERT TEPKİ

Divan başkanı Selahattin Yılmaz’ın gözaltına alındığı HDP İl Kongresi’ne CHP İl Başkan Yardımcıları’nın katılmasını eleştiren MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, “Bu sözde partinin kongresine CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcıları da katılmışlar. CHP-hdp Kocaeli'nde tam birlik içerisinde hareket etmektedir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2022 05:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2022 05:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
YUNUS EMRE KURT'TAN SERT TEPKİ

HDP'nin 4. Olağan İl Kongresi, İzmit'te yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kongrenin Divan Başkanlığını üstlenen Selahattin Yılmaz, kongrenin ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltı bilgisini sosyal medya hesabından duyuran HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Emniyeti'ni etiketleyerek, "Selahattin Yılmaz'ı serbest bırakın" dedi.

“ CHP İL BAŞKAN YARDIMCILARI KATILDI”

HDP İl Kongresi ve kongreye CHP’nin katılması ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, “Bugün hdp Kocaeli İl Başkanlığının kongresi vardı. Sırtımızı pkk'ya dayıyoruz, başkan apo'nun heykelini dikeceğiz diyenlerin partisi terör örgütünün siyasi uzantısı olan bu sözde partinin kongresine CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcıları da katılmışlar.

YURDAGÜL KONUŞTU

Ayrıca CHP eski milletvekili Bekir Yurdagül'de ortaklarının kongresinde yaptığı konuşmada, ‘Bu korku ikliminde, bu şiddet ortamında HDP’nin kapılarının açık tutulması, örgütlerde görev alınması çok büyük bir özveri. Görev yapan arkadaşlarımı kutluyorum. Kelle koltukta mecliste görev yapan arkadaşlarımı da kutluyorum. Yarın bu ülkeye demokrasi gelecekse, barış gelecekse örgütlerini açık tutan HDP’liler sayesinde olacak’ demiştir. Yani CHP-hdp Kocaeli'nde tam birlik içerisinde hareket etmektedir.

“HİÇ SÜPHENİZ OLMASIN”

Bu 6+1 masanın tarafı birilerini gördüğünüzde bu durumu özellikle onlara sorun. Şehit yakınına küfür eden hadsizden sonra pkk'nın siyasi uzantısı olan bu parti ile olan ilişkilerine ne diyeceklerini öğrenin. Özellikle Türk Milliyetçisi olduğunu iddia edenlere CHP Kocaeli örgütlerinin bu tavrını ifade edin. Hiç şüpheniz olmasın. Kocaeli'nde MHP kadroları seçim anına kadar çalışacak Cumhur İttifakı'nın başarısı için mücadele edecek ve bu şer ittifakına fırsat vermeyecektir” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.