SON DAKİKA
Hava Durumu

Valilik Konağının Bugün Önemli Misafirleri Vardı

Valilik Konağının Bugün Önemli Misafirleri Vardı

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2022 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2022 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Valilik Konağının Bugün Önemli Misafirleri Vardı

Valilik Konağının Bugün Önemli Misafirleri Vardı

Bugün Valilik konağı çocuk sesleriyle şenlendi. Vali Seddar Yavuz 'un eşi Selda Yavuz, Kocaeli ÖNEM Projesi kapsamında hamisi oldukları çocuklarımızı evlerinde misafir etti.

İlk olarak çocuklarımızla bir araya gelen ve yakından ilgilenen Bayan Yavuz onlarla gerçekleştirdiği sohbet eşliğinde ikramları yediler.

Daha sonra bahçeye geçerek voleybol ve çeşitli oyunlar oynayan, birlikte vişne toplayan Bayan Yavuz ve çocuklarımız güzel bir gün geçirdiler.

Çocukları çok seven ve bugün de anne şefkatiyle çocuklarımızı sarıp sarmalayan Bayan Yavuz’a çocuklarımız da kayıtsız kalmayarak sık sık sarılıp, mutluluklarına ortak ettiler.

Keyifli ve güzel dakikaların geçtiği buluşmada Bayan Yavuz, her birine hediyeler verip, her daim yanlarında olduğunu belirterek bir ihtiyaçları olduğunda mutlaka kendisine ulaşmalarını istedi.

ÖNEM Projesi; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve şefkat eksikliğinden kaynaklanan sorunlarla baş etmeleri için destek olmak, temel yaşam becerilerini geliştirerek sağlıklı kararlar almalarına katkı sağlamak temel hedefleriyle,  ilimiz genelinde öğrenim görmekte olan ve belirlenen özel nedenlerden en az birine sahip olan çocuklara yöneliktir. Projenin bir diğer önemli katkısı da; 2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı ışığında, dezavantajlı ve risk altında bulunan çocuklara destek olunarak erken yaşlarda ortaya çıkabilecek bağımlılıkla mücadele de etkinlik sağlamaktadır.


Vali Seddar Yavuz'un himayelerinde, ilimiz genelinde öğrenim çağında olan ve okullarımızda uygulanan risk haritaları çerçevesinde özel durumu tespit edilen öğrencilerin özel durumlarına uygun önleyici çalışmaları yapmak için Kocaeli ÖNEM projesi ve proje kapsamında 18 faaliyet uygulamaya alınmıştır.


Kocaeli ÖNEM projesi kapsamında 5.708 hami öncelikli olarak ihtiyacı olan 5.742 öğrencimizle eşleştirilmiştir. Hamilerimizin öğrencilerini okullarında ziyaret ederek kaynaşmaları sağlanmış olup, belirlenen zamanlarda çeşitli kültürel ve sanat etkinlikleriyle birlikte kaliteli zaman geçirmeleri sağlanmaktadır. Valimiz Seddar Yavuz eşi Selda Yavuz Hanımefendiyle birlikte 6 öğrencimize Hamilik yapmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.