SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Yavuz, Nevruz Bayramı Kutlamalarına Katıldı

Vali Yavuz, Nevruz Bayramı Kutlamalarına Katıldı

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Vali Yavuz, Nevruz Bayramı Kutlamalarına Katıldı

Vali Yavuz, Nevruz Bayramı Kutlamalarına Katıldı

Baharın gelişini ve doğanın uyanışını temsil eden Nevruz Bayramı, Valimiz Seddar Yavuz’un katılımlarıyla coşkuyla kutlandı.

Kortejin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bando takımı eşliğinde Kent Meydanına gelmesi ve yerlerini almasının ardından başlayan program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

İzmit Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından hazırlanan Kafkas yöresine ait gösteri, Nevruz Bayramı simgesi, toprağın yeşermesinin sembolü olan Türk kültüründe yaşam otu olarak da bilinen Semeni, Kırım – Tatar derneği üyesi tarafından Vali Seddar Yavuz’a takdim edildi.

Kırım Tatar Derneği Adına Kırımlı Meryem Akiyeva ve İzmit İmam Hatip Lisesi Yusuf Ahmet Demir tarafından okunan şiirler, Kocaeli Üniversitesi Öğrencisi Nurbakit Nakabov tarafından seslendirilen manas, Kırgız Dans gösterisi ve Kocaeli üniversitesi öğrencisi Casmin Jandalyet tarafından çalınan Dombra dinletisi büyük beğeni topladı.

Konuşmaların ardından kürsüye gelen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Soydabaş’ın ardından Vali Seddar Yavuz’da günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Nevruz’u ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde barındıran Ramazan ayını kutlayarak sözlerine başlayan Vali Yavuz, baharın habercisi nevruz bayramına ilişkin değerlendirmelerde bulundu: “Nevruz Bayramı hepinizin bildiği gibi Orta Asya kökenli ve Türk Milletine mal olmuş; hepimizi birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe davet eden bir bayram olarak kutlana gelmiştir. Tabii Nevruz Bayramının bir başka özelliği de Hz. Ali Efendimizin aynı zamanda bugün doğum günü olmasıdır. Dolayısıyla bir kez daha Hz. Ali Efendimize hürmet ve saygılarımızı da bu kürsüden arz etmek istiyorum. Bu yönüyle de ayrı bir kıymeti harbiyesi vardır.

Medeniyetimize Sahip Çıkacağız, Yarın Daha Büyük Bir Türkiye Olacağız

Türk dünyasının, tüm insanlığın kucaklaşmasının önemine değinen Vali Yavuz, birlikten gelen gücü şu sözlerle açıklayarak: “Barış, kardeşlik ve huzur şarkılarının söylenmesini arzu ediyoruz. Biz dünyaya hakkı ve hukuku haykırmış, her daim adaletin yanında olmuş, sömürmemiş, öldürmemiş, katletmemiş, gözyaşı silmiş, ekmeğini paylaşmış bir milletin evlatları olarak medeniyetimize sahip çıkmalıyız. 4 yıldır bu ilde Valilik yapan bir kardeşiniz olarak her daim, her konuşmamda medeniyetten bahsediyorum çünkü medeniyetini bilmezseniz asimile olursunuz, yüz yıl önce bu toprakları işgal edenlere ilgi duymaya ve hatta onlara benzemeye çalışırsınız. Biz Türk’üz, Türk Milletiyiz. Dün büyüktük, bugün büyüğüz yarın daha büyük olacağız. Büyüklüğümüzü her daim haktan, hukuktan ve adaletten yana kullanacağız; hiç kimsenin inancına, etnisitesine bakmayacağız, kim haklıysa onun yanında duracağız, kim haksızsa güçlü olsa da zalimin karşısında duracağız. Türk Milletinin yaklaşık iki bin iki yüzyıllık geleneğinin şifresi budur. Türk Milleti her daim haklının yanında durmultur, durmaya da devam edecektir. Biz Hakk’ı haykırmaya, Hakk’a tapmaya ve Hakk’ı yüceltmeye her daim talip olacağız. Bu duygularla bir kez daha Nevruz Bayramımızı içtenlikle kutluyor, milli birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını niyaz ediyorum. İnşallah Türkiye Yüzyılında, daha büyük ve güçlü bir Türkiye'de buluşmak dileğiyle hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum, çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz’a Kırgızistanlı Kocaeli Üniversitesi öğrencisi tarafından Kırgız kıyafeti giydirildi.

Demir dövme, yumurta tokuşturma ile devam eden program nevruz ateşi üzerinden atlama ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Programa; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Soydabaş, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy ve Şenol Kaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mustafa Eren, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcıları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.