SON DAKİKA
Hava Durumu

Temiz Bir Körfez İçin “ El Ele”

Temiz Bir Körfez İçin “ El Ele”

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Temiz Bir Körfez İçin “ El Ele”
 Temiz Bir Körfez İçin “ El Ele”
Körfez Belediyesi, sürdürülebilir çevre politikasıyla atıkların toplanması ve bertaraf edilmesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, vatandaşları çevreye duyarlı olmaları konusunda uyarıyor.
Ekipler Sıkı Denetimde
Körfez Atık Getirme Merkezi Kocaeli'nde bir ilk olma özelliğin bünyesinde barındırıyor. Kentteki her türlü atığı kaynağından ayırarak imha eden Körfez Belediyesi, iş yerlerine yapılan sıkı denetimler ile geri dönüşümde dev adımlar atıyor.


 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü atık yönetimi çalışmaları, tüm Körfez’de bulunan işyerlerinde ve ticarethanelerde hayata geçirilerek, sıkı denetimler başlatıldı. 
Üretim-tüketim ve hizmet faaliyetleri sonucunda oluşan atıkların mevzuatta belirtilen standart ve yöntemlere uygun olarak geri kazanılması-bertaraf edilmesi gerekliliği konusunda atık üreticileri bilgilendirilerek, kurallara uymayanlara “cezai işlem” uygulanacağı belirtildi.
Atık Getirme Merkezinde Örnek Çalışma
Elektronik atıklar, atık piller, kızartılmış bitkisel yağlar, atık motor yağları, atık aküler, hurda araç lastikleri, floresan lambalar, park-bahçe atıkları, evlerde ortaya çıkan boya, tiner, ilaç vb. tehlikeli atıklar, beyaz eşyalar, hacimli atıklar (oturma grupları, çekyat-koltuk vb.), inşaat ve tadilat atıklarının kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine yönelik çalışmalar yapan Körfez Belediyesi, 2 bin 800 metrekarelik atık getirme tesisinde aralıksız çalışmalar yürütüyor. 


 
“Atıkları Çevreye Değil, Toplama Merkezlerine Bırakın “
Körfez Belediyesine bağlı ekipler, Atık Toplama Merkezi'nin çevreye verdikleri önemi göstermesi açısından önemli olduğuna değindi. Ekipler, “ İlimtepe bölgesinde iş yerlerine ait atıklar tespit ettik. İş yerlerinin çevreye verdiği zararları önlemek amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha temiz daha sağlıklı bir Körfez için vatandaşımızın, iş yeri sahiplerimizin atıklarını, 'Körfez Belediyesi Atık Getirme Tesisi’ne getirmelerini ya da  0262 500 00 50 çağrı merkezimizi arayarak bizlere ulaşmalarını istiyoruz. Yapılan tüm uyarılara rağmen kurallara uymayan iş yerlerine denetimler sonucu ağır cezai işlem uygulanacaktır. “ açıklamalarında bulundu. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google-site-verification=CzWYeDolIkRX-_VevWsC8kOwDS0VIUnRa0dCFUBRGDM
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.