SON DAKİKA
Hava Durumu

Kocaeli’nde Toplulaştırma Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kocaeli’nde Toplulaştırma Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Kocaeli’nde Toplulaştırma Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kocaeli’nde Toplulaştırma Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Toprak ve su, insanoğlunun ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için her türlü faaliyetlerinde kullandığı, yeniden üretilemeyen ve üretiminde insanoğlunun katkısı olmayan vazgeçilmez öneme sahip kısıtlı doğal kaynaklardır. Artan nüfus baskısı ile toprak ve su kaynakları üzerindeki olumsuz etkileri azaltmak için toprak ve su kullanımını yurt çapında sürdürülebilir kılacak düzenlemeler yapmak gerekmektedir.  Bu düzenlemelerden biri de dağınık, çok parçalı ve tarımsal altyapısı eksik olan parsellerin arazi toplulaştırma çalışmalarıyla yeniden düzenlenmesi ve kullanılmayan alanların tarıma kazandırılmasıdır.

Çeşitli nedenlerle ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkân vermeyecek biçimde parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerin modern tarım işletmeciliği esaslarına göre ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için en uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesi işlemine “Arazi Toplulaştırması” denilmektedir.

 

DSİ Olarak Ülkemizin

Suyuna da Toprağına da Sahip Çıkıyoruz

Türkiye genelinde tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA Kocaeli ilinde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTAToplulaştırma çalışmaları açısından Kocaeli ilinin yeri ayrıdır. Bilindiği üzere bu ilimizde sanayi ve tarım birlikte yürütülmektedir. Bir yandan sanayimizin daha da gelişmesini sağlarken diğer taraftan da tarım alanlarını korumak asli görevimizdir.

Bölge Müdürlüğümüz görev sahasında yer alan uygulama alanlarından Kocaeli Kandıra Arazi Toplulaştırma ve TİGH projesi kapsamında Kocaeli İli, Kandıra İlçesine bağlı Akbal, Akdurak, Balcı, Bozburun, Döngelli, Duraçali, Ferizli, İncecik, Karlı, Lokmanlı, Mancarlar, Pelitpınarı, Seyitaliler, Sarıgazi, Sinanlıbilallı, Sucuali ve Süllün Mahallelerinden oluşan toplam 17 birimde toplamda 9 bin 500 hektar alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmaktadır.

Projenin ihalesi yapılarak 15.02.2023 tarihinde işe başlanılmıştır. Proje alanında toplam 500 km tarla içi yol planlanmıştır. Toprak etüt ve blok planları tamamlanmış olup, parselasyon çalışmalarına başlanılmıştır’ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.