SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP 11 KURBAN KESTİ, ZAFERİ KUTLADI

HDP’liler baraj halayına doyamadı

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2015 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2015 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
HDP 11 KURBAN KESTİ, ZAFERİ KUTLADI
7 Haziran seçimlerinde yüzde 10 seçim barajını aşarak meclise 80 vekil gönderen HDP’de kutlamalar tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de gerçekleştirildi. Körfez Yukarı Hereke ve Yavuz Selim Mahallesi’nde büyük bir coşku ile baraj kutlaması yapan HDP’liler, gece geç saatlere kadar halay çekti
 ‘SELLER AKTI, BARAJLAR YIKILDI’
Yukarı Hereke’de gerçekleştirilen kutlamada konuşan Milletvekili adayı İbrahim Ergin, “Demokratik olmayan barajı, Türkiye halkları kardeşçe, hep birlikte mücadele ederek yıktılar. Dedim ya Kenan Evren dün akşam öldü. Bazıları da komada komada. O kadar mutluyuz ki bütün Türkiye’de dün akşam coşkuyla karşılandı. Ben de sizin coşkunuzu görünce daha da heyecanlanıyorum. Seller aktı barajlar yıkıldı. İnanın halkların kardeşliğinin, halkların birlikte mücadelesinin ilanıdır dün akşam. Birileri ey HDP partiyle seçime gir diyordu. Evet biz de partiyle girdik ve barajları yıktık” diye konuştu.
KİZİR’İN HEYECANI AYNI
Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde konuşan Milletvekili adayı Güner Kizir ise “Sevgili dostlar bayramınız kutlu olsun. Acıyı pareleyenler, acıdan sevgiyi yeşertenler onca katliam, provokasyon ve bombalara rağmen bu ülkede barışı ve kardeşliği daim etmek isteyenler bugün sizin gününüz. Bu bayramı ananızın ak sütü gibi hak ettiniz. Sizler bu topraklarda barış ve kardeşliği daim etmek için işçi emekçi kentinde taşeron çalışmayı yasaklamak için, maden cinayetlerinin son bulması için bu topraklarında kimliklerin, inançlarından dolayı ötekileştirilmiş tüm toplum kesimlerinin gözü kulağı oldunuz. Bizler meclise dediniz ve Ali Haydar Konca’yı meclise gönderdik” dedi. 
‘ZILGITLAR ÇEKİLECEK DEMİŞTİM’
Son olarak söz alan Milletvekili adayı Ali Haydar Konca, “Biz ayıran değil birleştireniz dedik. Biz herkesin bir arada yaşadığı siyasal partinin temelini attık. Onlar bunlara isyan ettiler. Bunları oldurmamak için bize provokasyonlar yaptılar. Halk onlara bu fırsatı vermedi. Ben seçim öncesi Hereke’ye geldiğimde 8 Haziran’da burada zılgıtlar çekeceğiz demiştim. Bugün 8 Haziran ve biz şuan coşkulu kutlamalar yapıyoruz. Biz kutlamalarımızı da hiç kimseyi incitmeden yapabiliyoruz. Biz bu ülkede geçmiş bütün günahların hesabını soracağız” dedi.
‘BU BAŞARI SİZİN’
Sözlerine devam eden Konca, “Biz bundan sonra TBMM’de yapacağımız önemli işlerin peşine koşacağız. Bizim bundan sonraki işlerimiz dünden daha zordur. TBMM’deki mücadelemizi sokak mücadelesiyle birleştirerek demokrasinin ne olduğunu ve nasıl olması gerektiğini onlara öğreteceğiz. Yapacağımız anayasada toplumsal muhalefetin nasıl örgütlenebileceğini konusunda yeniden düzenlemeler yapacağız. Ben coşkumuzu yürekten paylaşıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Desteklerinizi esirgemeyin” diyerek Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki kutlamalara geçti. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google-site-verification=CzWYeDolIkRX-_VevWsC8kOwDS0VIUnRa0dCFUBRGDM
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.