SON DAKİKA
Hava Durumu

Hafızlarımız İcazetlerini Diyanet İşleri Başkanından Aldılar

Hafızlarımız İcazetlerini Diyanet İşleri Başkanından Aldılar

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Hafızlarımız İcazetlerini Diyanet İşleri Başkanından Aldılar

Hafızlarımız İcazetlerini Diyanet İşleri Başkanından Aldılar

 

Müzehhibe Fatma Aydın İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Kuran Kursu Hafızlık İcazet Merasimi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sn. Ali Erbaş ve Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen merasim, Karaosmanoğlu Hafız Muharrem Cami İmam Hatibi Üsame Talha Çağrı tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Müzehhibe Fatma Aydın İmam Hatip Ortaokulunun tanıtım videosu ile devam etti.

Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirmesinin ardından icazet almaya hak kazanan 19 öğrenci sahneye davet edildi.

Programda, Cumhurbaşkanı Etik Kurulu Üyesi ve Hafız Muharrem Karaosmanoğlu Cami Eğitim Kültür Derneği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Vali Seddar Yavuz ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş birer konuşma yaptılar.

Hitaplarına herkese saygı ve sevgilerini ileterek başlayan Vali Yavuz: “Hepinizin bildiği gibi din eğitimi konusu uzun yıllar tartışılmış, zaman zaman sorunlar yaşanmış ve bu süreçte ciddi zorluklar oluşmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni bir yol açılmış, yeni bir yöntem bulunmuş ve başta katsayı olmak üzere birçok sorun tarihe gömülmüştür. Yine hepinizin bildiği gibi hafızlık, bizim en önemli kurumlarımızdan bir tanesi. Çünkü Kur’an-ı Kerim‘in nesillerden nesillere aktarılması konusundaki en önemli araçtır. Dolayısıyla 2014 ve 2015 yıllarında Kur’an Kursları ile İmam Hatip Ortaokullarının entegre edilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın birlikte çalışması neticesinde özellikle hayırseverlerimizin, iş insanlarımızın, İslam’a gönül vermiş insanlarımızın katkısıyla da her geçen gün büyümeye devam ediyor.” dedi.

Kocaeli, Din Hizmetleri Konusunda da Öncü Bir Şehir Olma Potansiyeline Sahip

 

Kocaeli’nin ülkemizin dünya ile yarışan yüzü olduğunu ve birçok alanda öncü bir kent olması sebebiyle de din hizmetlerinde de bu başarıyı gösterebilme potansiyelinin olduğuna inandığını ifade eden Vali Yavuz:“ Bilim, sanayi ve teknoloji şehri olan kentimiz aynı zamanda da dijitalleşmenin başkenti. Böylesi bir şehre dini hizmetlerde de liderlik çok yakışır. Bir kez daha dini hizmetlere katkı sunan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Özellikle evlatlarımızı doğru bir şekilde büyüten, yetiştiren, büyük emek veren, bugünlere getiren, onların hafize olmalarını sağlamak için gece gündüz çalışan çok kıymetli hocalarımıza, ailelerine, Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve her kademedeki hayırseverlerimize şükranlarımı arz ediyorum.” diyerek teşekkürleriyle konuşmalarını sonlandırdı.

Vali Seddar Yavuz’un konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sn. Ali Erbaş söz aldı.

“En Hayırlılarımızın Bulunduğu Merasim En Hayırlı Merasimdir”

‘Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir.’ Hadisi şerifinden örnek vererek konuşmalarına başlayan Sayın Erbaş: “İşte en hayırlılar burada. Onların hocaları burada. Aileleri burada. Demek ki en hayırlılarınızın bulunduğu merasim en hayırlı merasimdir. Rabbim hayırlı ve mübarek eylesin inşallah. Aziz kardeşlerim, hafızlık yeryüzünde bir insana nasip olabilecek en güzel paye, en ulu paye, bunun üzerine bütün dünyevi unvanları bir tarafa bırakınız hepsinin daha üzerinde bir paye. Hafızlık; Allah kelamını zihnine yerleştirmektir.” ifadelerini kullandı.

Sayın Erbaş: “Hayatımızı Kur’an’a Göre Tanzim Ederek Yaşamalıyız.”

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş hafızlarımıza dua ve temennilerde bulunarak Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde yayınlanan ‘Hafız Lafzının Hamili Mananın Amili’  kitaplarını herkesin okuması gerektiğini vurguladı: “Efendimiz buyuruyor ki; ‘Kur’an-ı hıfzedip onu okuyan kimselerle Allah’ın şerefli melekleri sürekli beraberdir. Sizler de meleklerle sürekli beraber olacaksınız inşallah. Cenab-ı hak hafızlığınızı muhafaza etmeyi nasip eylesin. Annelerimize babalarımıza çok teşekkür ediyorum. Hocalarınızın fedakârlıklarını da unutmak mümkün mü? Hafızlık yapmak kadar yaptırmak da çetin bir iştir. Onlara da teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Cenab-ı hak hafızlarımızın sayısını artırsın hafız olmalarını nasip ettiği gibi son nefeslerine kadar hafız kalmalarını da nasip eylesin inşallah. Kendileri için hazırladığımız üç ciltlik bir kitap var o kitabı ellerinden bırakmamalarını özellikle arzu ediyorum, kitaba da ‘Hafız Lafzının Hamili Mananın Amili’ ismini verdik. Bütün Kur’an kurslarımızda bütün hafızlık Kur’an kurslarımızda okunan ders kitabı olarak okunan bir kitaptır esasında sadece hafızlarımız değil sizlerin de herkesin de okuması gereken bir kitaptır.” dedi ve başta hafızlar olmak üzere ailelerine, hocalarına ve programda yer alan herkese teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Reisül Kurra Mustafa Demirkan ve Fatih Cami İmam Hatibi Fikret Birinci tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duanın ardından protokol üyeleri hafızlarımıza belgelerini takdim etti.

Protokol üyelerine verilen hediyelerin ardından hafızlarla birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekinildi.

Taç giydirme merasimi sonrası program hafızlarımızın anne-babalarına çiçek vermesiyle sonlandırıldı.

Programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sn. Ali Erbaş ve Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Soydabaş, İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurul Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı ve Başiskele Kaymakam V. Ali Ada, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, ilçe müftüleri, Reisül Kurra Mustafa Demirkan, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda davetli ile basın mensupları katıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.