SON DAKİKA
Hava Durumu

KOSTÜ’ye yeni rektör

KOSTÜ’ye yeni rektör

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2022 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2022 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
KOSTÜ’ye yeni rektör

KOSTÜ’ye yeni rektör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 üniversiteye rektör atadı. Listede Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ne Prof. Dr. Muzaffer Elmas ’da atanan rektörler arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre; görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Muzaffer Elmas Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ne Rektör olarak atandı. Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı görevinin ardından KOSTÜ’ye Rektör olarak atanan Elmas, atanmasıyla ilgili, “Şahsımı, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu ve Mütevelli Heyeti Üyelerine şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.  Ülkemizin sanayi ve teknoloji alanında en önemli şehri Kocaeli’de kurulmuş olan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ne ataması yapılan Rektör Elmas, “  ‘Sağlık ve Teknoloji’ teması üzerine kurulan üniversitemiz, paydaşlarımızla iş birliği içinde uygulayacağı yeni esnek eğitim modeli ile, ulusal ve uluslararası alanda öncü mezunlar yetiştireceğiz” dedi.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas Kimdir?

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Muzaffer Elmas ilk, orta ve lise öğrenimini Giresun’da tamamladı. . 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesini bitirdi. Aynı üniversitede, 1983 yılında Yüksek Lisans ve 1988 yılında Doktora eğitimini tamamladı. 1980 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde Asistan olarak göreve başladı.1988 yılında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent, 1994 yılında Doçent ve 2000 yılında Profesör unvanını aldı. 2002 yılında başladığı Rektör Yardımcılığı görevinde “üniversitede stratejik planlama, kalite, eğitim öğretim ve yatırımlar” alanında çalışmalar yaptı. 2010 yılında aynı üniversiteye rektör olarak atandı. Bu süre içinde Yükseköğretimde Kalite, Üniversitelerde Kurumsal Değerlendirme ve Akreditasyon süreçlerini ulusal ve uluslararası alanda kolaylaştıracak Üniversite Yönetim Sistemi kurulmasına öncülük etti. Bu sürede çalıştığı kurumda Türkiye mükemmellik ödülü, EFQM Excellence Award, Global Excellence Award ödül süreçlerini, EUA IEP ve YÖKAK’ın dış değerlendirme süreçlerini ve ulusal/uluslararası akreditasyon ajansları ile 50’ye yakın program akreditasyon süreçlerini yönetti. Ayrıca AFAD Deprem Danışma Kurul Üyesi, YÖK Mesleki Yeterlilikler Kurumu Başkan Vekilliğii, Üniversitelerarası Kurul Eğitim Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye Bilimsel Akademisi Asil Üyesi ve TÜBA konsey üyesidir. 2018-2022 yılları arasında Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı görevini yapmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.