SON DAKİKA
Hava Durumu

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ UYGULAMA MUTFAĞININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ UYGULAMA MUTFAĞININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2022 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2022 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ UYGULAMA MUTFAĞININ  AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ UYGULAMA MUTFAĞININ

AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

 

Kocaeli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi ve Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) iş birliğinde kurulan Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağının açılışı 14.06.2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin 24 istasyonda, Türk ve dünya mutfaklarının inceliklerini öğrenebilecekleri uygulama mutfağının açılışına; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kartepe Belediye Başkanı M. Mustafa Kocaman, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, ve Prof. Dr. Ahmet Küçük, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Uca, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kazım Ozan Özer, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Dülger Altıner ve fakültemiz öğretim üyeleri katılım göstermiştir.

Turizm Fakültesi uygulama mutfağının açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından mutfağı gezen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, KEDFE Başkanı Tekin Dursun ve protokol üyelerine, mutfak ile ilgili olarak Doç. Dr. Bilsen Bilgili ve uygulamalı derslere ilişkin ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Uca bilgilendirmelerde bulunmuştur.

Açılışın ardından Kartepe Park Otel'de yemek düzenlenmiştir. Yemek esnasında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu ikramlar protokol misafirlerine sunulmuştur. Yemek sonrasında KEDFE Başkanı Tekin Dursun'a Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü tarafından plaket takdim edilmiştir. Destekleri nedeniyle KEDFE Başkanı ve destek verenlere teşekkür eden Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Kentimizin dinamikleriyle bugün güzel bir açılışı gerçekleştirdik. Bu mutfağı BAP projesi ve sivil toplum kuruluşlarımızın destekleriyle hayata geçirdik. Erzurumlu hemşerilerime, destek sunanlara, Valimiz başta olmak üzere bizi bugün yalnız bırakmayan Kocaeli Büyükşehir Başkanıma, Kartepe Belediye Başkanıma ve siz değerli konuklara teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Yemeğin ardından Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından takdim edilen armağanların sonrasında fakülte öğretim üyeleri ve gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çekilmiştir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.