SON DAKİKA
Hava Durumu

KO-MEK Derince ilçe sergisine yoğun ilgi

KO-MEK Derince ilçe sergisine yoğun ilgi

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2022 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2022 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
KO-MEK Derince ilçe sergisine yoğun ilgi

KO-MEK Derince ilçe sergisinde kursiyerlerin yapmış olduğu deri çanta ve kırkyama ürünler ziyaretçilerin ilgisini çekti.

KO-MEK Derince ilçe sergisine yoğun ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı ilçe sergilerinin açılışına Derince ile devam etti. Deri yapımı, su kabağı ve kırk yama ürünlerin oldukça dikkat çektiği sergide kursiyerlerin hazırladığı uygulamalı branşlar tam not aldı.

AÇILIŞA ZİYARETÇİ AKINI

Derince Yenikent Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Derince ilçe sergisinin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince Kaymakamı Neftun Dallı, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

KO-MEK İLE KENDİMİ GELİŞTİRDİM

Açılışta kursiyerler adına konuşma yapan Esra Kayapınar, “İletişim fakültesi mezunuyum ama KO-MEK ile tanışmam 18 yaşıma kadar devam ediyor. KO-MEK’te aldığım eğitimlerle kendimi sürekli geliştirerek hem harçlığımı çıkarttım hem de hayata farklı açıdan bakmaya başladım. Giyim kursuna yazılmam ile birlikte kadınların üretimde ne kadar önemli olduğunu anladım bize bu imkânı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

KENDİ İŞİNİZİN SAHİBİ OLUN

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ise konuşmasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve KO-MEK kursiyerlerine teşekkür etti. Açılışta son olarak konuşma yapan Başkan Büyükakın, “Yeni dönemde var olan sosyal sorumluluk projelerimizi biraz daha ileri taşıyarak devam edelim ama ben sizden başka bir şey daha istiyorum. Ürettiğiniz ürünleri açmış olduğumuz satış alanlarında satışını yaparak ev ekonominize katkıda bulunabilirsiniz. Evlerde yapacağınız bir takım ürünleri girişimci ruhu taşıyan kursiyerlerimiz sayesinde ve KO-MEK’in verdiği teknik eğitimlerle birlikte ekonomiye dönüştürebilirsiniz” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK

Evde yapılan yiyeceklerin satışı için farklı projeler kurulabileceğini ifade eden Başkan Büyükakın, “Siz yeter ki ev yemekleri, evde bakım, temizlik ve çocuk bakım hizmetleri gibi alanlarda işletme açarak girişimci olmaya karar verin, biz teknik konularda her türlü arkanızdayız” açıklamasını yaptı. KO-MEK’lerin sıfır atık bilinci ile çalışarak geri kazanım ve çevrecilik konusunda bayraktarlık yapmasını isteyen Başkan Büyükakın, eski ürünlerin işlenerek tekrar kullanılabilir hale getirilmesinin önemine değindi.

KO-MEK BOHÇASI NİŞANLI KURSİYERİMİZE VERİLDİ

Konuşmaların ardından KO-MEK Bohçasını yakında evlenecek olan kursiyerimize hediye eden Başkan Büyükakın, daha sonra protokolle birlikte açılış kurdelesini keserek sergi alanını gezdi. Eski ürünlerin yeniden hayata kazandırıldığı standı inceleyen Başkan Büyükakın, karı-koca kursiyerlerin uygulamalı deri çanta yapmalarını bir süre izleyerek bilgi aldı. Alanda bulunan çocuklarla bir süre sohbet eden Başkan Büyükakın, stantları tek tek gezdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.