SON DAKİKA
Hava Durumu

40 Dakikalık Öğretmenlik Değil, Hayat Boyu Öğretmenlik

40 Dakikalık Öğretmenlik Değil, Hayat Boyu Öğretmenlik

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
40 Dakikalık Öğretmenlik Değil, Hayat Boyu Öğretmenlik

Kocaeli Önem Projesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 4.Dönem İlçe Yürütme Kurulları Toplantısı, Vali Yavuz Başkanlığında Gerçekleşti

İlimizde sevgi, şefkat ve sosyal açıdan dezavantajlı olan çocuk ve gençlerimize yönelik oluşabilecek olumsuzlukları kişilik gelişimi, sorun çözme ve iletişim, akademik, kültürel ve spor faaliyetleri yoluyla gidermeyi amaçlayan “Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM)” projesi kapsamında Vali Seddar Yavuz başkanlığında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 4.Dönem İlçe Yürütme Kurulları Toplantısı düzenlendi.

Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Vali Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İl  Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve ilimiz genelinde bulunan okul müdürleri ile projede aktif olarak görev alan öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda projenin tanıtımı ve bugüne kadar yürütülen faaliyetlerle ilgili sunum, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan tarafından gerçekleştirildi.

Sunum sonrası Vali Seddar Yavuz, 430.000 aktif öğrencisi, 18 yaş altı yaklaşık 650.000 evladı olan bir şehir olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi nasıl yetiştirmeliyiz? Bu sorunun alanlarını nasıl çalışmalıyız? Konularının üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğine vurgu yaptığı bir konuşma gerçekleştirdi.

Suçtan Şikâyet Etmemeli, Hiç Kimse Annesinden Suçlu Doğmuyor

Bağımlılıktan şikayet etmek yerine çözümcül olmak gerektiğini dile getiren Vali Seddar Yavuz: Nasıl kendi çocuğumuzun elinden sımsıkı tutmaya çalışıyorsak, bağımlılıktan şikayet etmek yerine bağımlılığı önlemek için gerekli gayreti gösterelim. Hiç kimse annesinden suçlu doğmuyor. Suçtan şikâyet etmeyelim; çocuk ve gençlerin suçlu olmaması için, suça sürüklenmemesi için gayret sarf edelim. Bağımlı olmadan önce çocuklarımızın ellerinden sımsıkı tutalım. Yıllardır üzerinde uğraş verdiğimiz ÖNEM projemiz ile davranış kalıplarında olumlu yönde değişik olduğunu, akademik başarının arttığını, sorun çözme becerisinde değişiklikler olduğunu memnuniyetle gördük. Dolayısıyla bu projeyi daha çok sahiplenerek, eleştirmek yerine bu konuda ben ne yapabilirim sorusunu herkesin kendisine sorması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Sürekli şikayet ediyoruz, şikayet etmek en kolay iştir. Peki değiştirmek için ne yapıyoruz? Kim değiştirecek? Herkes şikayet edecek, peki kim bir davranış sergileyecek ve eylem yapacak? Herkes birbirinden beklemeyecek. Bu noktada harekete geçen herkesi tebrik ediyor, gönülden kutluyorum. Bu şehir fark yaratmaya devam ediyor. Sizlerden beklentimiz aynı şevk ve heyecanla bu evlatlarımızın elinden tutmaya devam edin.” diyerek kendilerine düşen ne varsa yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti.

1 Milyon Evladımızın Hayatına Dokunduk

Proje kapsamında 1 Milyon üzerinde çocuğun hayatına dokunmanın gururunu yaşadığına değinen Vali Yavuz ’’Daha fazla çalışıp daha fazla gayret göstereceğiz. Kocaeli özelinde projemizi sahiplenen 15 bin 860 hamimiz ve 18 başlıkta gerçekleştirilen 14 bin 682 faaliyetle 1 milyonun üzerinde evladımıza ulaştık. 1 milyon çocuğa ulaşmak hiç kolay bir şey değil. Fevkalade bir rakam. Bu sizlerin sayesinde oldu. Bütün idareci ve öğretmenlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimiz, bu milletin irfan ordusudur. Milleti aydınlatan, yön veren, yol gösteren insanlardır. Cumhuriyetimizin 100. yılını, Türkiye yüz yılını kutladığımız bu dönemde elbette devletimizin ve milletimizin tüm kazanımlarında sizlerin önemli katkılarınız vardır.’’ dedi.

40 Dakikalık Öğretmenlik Değil, Hayat Boyu Öğretmenlik

Asıl önemli noktalardan birinin öğrencilerin rol model olarak öğretmenlerini gördüğünü söyleyen Vali Yavuz öğretmenlere şu şekilde seslendi: “Biz öğretmeni rol model olarak görüyoruz. Çünkü çocuklarımız giyiminden kuşamına, konuşmasından tutumuna kadar her bir öğretmenini örnek alıyor. O yüzden 40 dakikalık öğretmenlik değil hayat boyu öğretmenliği, 8 saatlik Valiliği değil hayat boyu Valiliği öneriyoruz herkese. Hangi mesleği yapıyorsanız yapın sadece mesai saatleriyle sınırlı olmadığınızı, bütün hayatınız boyunca topluma örnek olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın. Bu noktada en etkili şey söylediklerinizi yapmaktan geçer. Saff Suresi – 2 ve 3 ayetlerde; ‘Ey iman edenler! Niçin yapmayacağınız şeyleri söylüyorsunuz? Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz Allah katında çok çirkin bir davranıştır.’ diye buyuruyor Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de. O yüzden her zaman dediğim gibi, marifet güzel konuşmak değil güzel iş yapmaktır. Bir kez daha hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, emeklerinize ve gayretlerinize çok teşekkür ediyorum.” diyerek projenin daha da yaygınlaştırılması noktasında artan bir gayretle çalışmaya devam edilmesini temenni etti.

Toplantı, günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sonlandırıldı.

Vali Seddar Yavuz, 2009 yılından beri görev yaptığı her yerde, fikri ve uygulaması bizzat kendisine ait olan ‘‘Ulaşamadığımız her çocuk bizim için bir kayıptır’’ anlayışı ile ÖNEM projesi çalışmalarını geliştirerek devam ettirmiştir.

Bağımlılıkla mücadeleye de önemli katkılar sağlayan “Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) Projesi’’ nin Kocaeli çalışmalarına 2020 yılında başlanmış ve bu kapsamda il genelinde öğrenim görmekte olan dezavantajlı ve risk altındaki çocukların gönüllerine dokunmak, oluşabilecek riskleri önlemek amacıyla günümüze kadar birçok faaliyet gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında yapılan anketlerde Kocaeli ÖNEM Projesi faaliyetleri ile ilgili “Sosyal Beceri Gelişimi” memnuniyet anketi uygulanmıştır. Memnuniyet anketinde öğrenci, öğretmen ve veli memnuniyetleri analiz edilmiştir. Bu anket sonuçlarına göre öğrenci %34 iken 3.Uygulama Dönemi sonunda memnuniyet %84 olmuştur. Veli memnuniyeti %42 iken %82 olmuştur. Öğretmen memnuniyeti %39 iken %81 olmuştur. Bu memnuniyetlerin oransal artışları, faaliyetlerin uygulanmasında verimliliğin ve kalite ölçülerinin dikkate alınarak yerine getirildiğini göstermektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.