SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan pazartesi ya da salı günü dinlenecek

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2012 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2012 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Erdoğan pazartesi ya da salı günü dinlenecek

 
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyesi MHP Milletvekili Atilla Kaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da pazartesi ya da salı günü dinlenebileceğini açıkladı.

 Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, AK Parti Milletvekili Nimet Baş başkanlığındaki komisyona bilgi verdi. Dolmabahçe Sarayı’nda yapılan görüşme yaklaşık 3 saat sürdü. Büyükanıt, görüşmenin ardından basın mensuplarına gözükmeden Dolmabahçe Sarayı’ndan ayrıldı. Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Komisyon üyesi MHP Milletvekili Atilla Kaya, “Genelkurmay Başkanı’na yöneltilen e-muhtırayla ilgili sorulara cevaben bunun bir muhtıra olmadığını, bunun bizzat Başbakan tarafından yapılan açıklamayla da teyit edildiğini, daha sonra Ankara 5. İdare Mahkemesi’nde açılan bir davada bildiriyle ilgili görevsizlik kararı verildiğini ifade ederek, bunun bir muhtıra olmadığını, TSK’nın laiklik hassasiyetini yansıtan bir bildiri olduğunu, hatta sorular üzerine cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olmadığını da söyledi. Dolmabahçe’de Sayın Başbakan’la 4 Mayıs’ta yaptıkları görüşmenin içeriğiyle ilgili sorulara da bunun rutin bir görüşme olduğunu ve bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapamayacağını söylemiştir. Kendisiyle yapılan görüşmede ön plana çıkan meseleler bunlar olmuştur” diye konuştu.

 Kaya, bir basın mensubunun, “Başbakan Erdoğan da komisyona çağrılacak mı?” sorusu üzerine ise komisyonda “Bu meselenin tam manasıyla açığa çıkartılması için Başbakan’ı da dinlememiz gerekir” dediğini, “Pazartesi ya da salı günü olabilir, ihtimal dahilinde” şeklinde bir konunun konuşulduğunu söyledi. Kaya, “Eğer gerçekleşirse önümüzdeki pazartesi ya da salı günü böyle bir görüşme olabilir” dedi.

 Büyükanıt’la yaptıkları görüşmenin tatmin edici olmadığını da ifade eden Kaya, “Kendisine yöneltilen sorularda ısrarla bunun bir bildiri olduğunu, hatta Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik herhangi bir girişimin olmadığını, hatta ben kendilerine ‘Siz bundan umduğunuz sonuçları aldınız mı, neyi istemiştiniz?’ diye sorduğumda da yine bunun bir bildiriyle hallolmayacağını ifade etti. Dolayısıyla ben tatmin edici cevaplar aldığımı söyleyemem” şeklinde konuştu.

 Kaya, bir basın mensubunun “Büyükanıt’ın bir pişmanlığı var mı?” sorusuna ise, “Hayır. Bunun bir bildiri olduğunu söylüyor, laiklik hassasiyetini yansıtan” yanıtını verdi. Büyükanıt’ın Başbakan’ın bunun bir muhtıra olmadığını söylediğini ifade ederek, kendisine Erdoğan’ı şahit gösterdiğini de belirten Kaya, “Başbakan’ın bunun bir muhtıra olmadığını söylediğini ifade etmek suretiyle. Dolayısıyla bundan dolayı da bir pişmanlığı olmadığını ifade ediyor” diye konuştu.

 MHP Milletvekili Kaya, bire basın mensubunun sorusu üzerine Büyükanıt’a Güneş operasyonuyla ilgili de sorular sorduklarını ifade ederek, “O zaten bu soruya cevaben Genelkurmay’ın operasyonla ilgili yayınladığı bildirinin birinci maddesinde ‘en kısa zamanda bu operasyonun bitirileceği ifade edilmişti’ diyor. Hatta ben kendilerine Amerikan Milli Savunma Bakanlığı’nın yapmış olduğu bir açıklamanın hemen akabinde geri çekildiklerini hatırlatmam üzerine de bunun tamamen tesadüf olduğunu belirtti” şeklinde konuştu.

 



Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-pazartesi-ya-da-sali-gunu-dinlenecek/siyaset/siyasetdetay/08.11.2012/1624046/default.htm



Etiketler: TBMM , Ankara , TSK , MHP , Recep Tayyip Erdoğan , Genelkurmay , Milli Savunma Bakanlığı , Yaşar Büyükanıt , laiklik , Dolmabahçe Sarayı , Ak Parti , saat , Parti , olabilir , Amerikan
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.