SON DAKİKA
Hava Durumu

Haber siteleri, son dakika ile yaşar

Haber ve habercileri, internet gazeteciliğinde ayakta tutan ve en çok okunan şey "son dakika" olarak özetlenebilir

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2012 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
Haber siteleri, son dakika ile yaşar

Haber okundukça, içerik değerlenir Günümüzde internet gazeteciliği ve haber siteleri konusunda çok önemli atılımlar yaşanıyor. Haber sitelerinin "okur"ları olan son kullanıcıların internet bağlantı hızlarının artmasına paralel olarak, bu "okur"ların takip ettiği gazete ve habercilerin kullandığı son dakika haberlerinin multimedya içeriği de büyüdü, gelişti. Haber yayını otomasyon sistemlerinin niceliğinin artması ve kullanımının kolaylaşması "son dakika" gazetecilerinin haberlerini hızlıca duyurabilmesini sağlarken, sayıları çığ gibi artan akıllı cep telefonları, habercinin masa başına bağımlığını yok etti ve haber yayımının her yerden yapılabilmesini olanaklı kıldı.

Telefonun üzerinde yer alan kaliteli ama ufacık kamera ile görüntüleri kaydeden haberci, son dakika haberlerini "haber fotoğrafı" ve "video haber" ile süsleyebiliyor. Böylece ne kadar küçük bütçeli olursa olsun, neredeyse tüm gazete ve haber sitelerinin "hayata tutunabilmeleri" teknolojinin getirileri ile mümkün hale geldi. Eğer hedefiniz okunan ve beğenilen bir haber sitesi yaratmaksa, yapmanız gereken şey son dakika haberciliğine, son haberleri ve gelişmeleri takip etmeye ağırlık vermek.

Bugün Türkiyenin en çok okunan haber sitesi http://www.milliyet.com.tr okur sayısını tamamen "son dakika" haberciliği yapmasına borçlu. Hazırladığınız site günde sadece birkaç yeni habere yer verir ve durağan olursa, çok kısıtlı bir okur kitlesine erişebilir, onları da kısa sürede kaybedebilirsiniz. Ancak son dakika haberlerine, son gelişmelere, flaş haberlere ağırlık verirseniz, okurların haber konusundaki meraklarını siteniz üzerinden gidermelerini sağlayabilir ve ulaştığınız kitleyi hızla büyütebilirsiniz. Gazete okumak isteyen ile son dakika okumak isteyen farklı Unutulmamalı ki, "son dakika" okurunun, kağıt gazete okurundan farkı, kendisine sunulan içeriğe anında tepki verip, beğenip beğenmediğinin sadece dakikalar içerisinde ölçülebilmesinin mümkün olmasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.