SON DAKİKA
Hava Durumu

SRC belgesi için ter döktüler

Marmara Üniversitesi Göztepe Öğrenci Yerleşkesinde yapılan sınavda Kumlu Sürücü Kursu ve Eğitim Merkezi’nden de 208 kişi ter döktüler.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2012 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2012 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
SRC belgesi için ter döktüler
 2003 yılından sonra ehliyet sahibi olanlar da dahil olmak üzere 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren veya gösterecek olan tüm sürücülerin alması zorunlu olan SRC (Mesleki Yeterlilik Belgesi) için geçtiğimiz Cumartesi günü sınav yapıldı.  Bölgemiz sınav yeri olarak belirlenen Marmara Üniversitesi Göztepe Öğrenci Yerleşkesinde yapılan sınavda Kumlu Sürücü Kursu ve Eğitim Merkezi’nden de 208 kişi ter döktüler. 
Çevre illerden de sınava girmek için Göztepe Yeşleşkesine gelen SRC adayları sınav sonrası sınavı yapan Ulaştırma Bakanlığı’na seslenerek sınavların tek yerde yapılmasından şikâyette bulundular. SRC adayları, “Kimi adaylarımız yarım saatlik, kimi adaylarımız ise iki veya üç saatlik bir yolculuktan sonra sınav yerine ulaşarak sınava girmek zorunda kalıyorlar. Buda sınavlardaki başarı oranını fazlasıyla etkiliyor. Sınav sorularının da her geçen dönem içerisinde daha da zorlaşması biz adayların bu belgeyi almamızı zorlaştırıyor. Neden ehliyet imtihanları gibi her aday bulunduğu yerdeki okullarda bu sınav yapılamıyor. Kısa süreli verilen eğitimlerle bu sınavların başarılması çok zor, bu sınavlara giren adayların, detaylı bir eğitim almaları gerekir.” dediler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.