SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜKODER E İLGİNÇ ŞİKAYETLER DEVAM EDİYOR

14 yaşındaki Gökmen icralık oldu

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2012 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2012 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bizimgazete.com.tr
TÜKODER E İLGİNÇ ŞİKAYETLER DEVAM EDİYOR

Gökmen Kaya (14) bundan yedi yıl önce bir firmadan 485 TL’lik alışveriş yaptığı ve borcunu ödemediği için icralık oldu. Ancak Gökmen Kaya’nın babası oğlunun o tarihte böyle bir alışveriş yapmadığı ve icralık olmasına anlam veremediği söyledi.

“NE DİYECEĞİMİZİ BİLEMİYORUZ”

5 Ekim 2006 yılında bir mobilya mağazasında alışveriş yaparak borcunu ödemediği gerekçesiyle icralık olan Gökmen Kaya babasıyla birlikte TükoDer Gebze Şubesi’ne başvurdu. Oğlunun bundan yedi yıl önce böyle bir alışveriş yapmadığı halde icralık olmasına anlam veremediğini ifade eden baba Zekeriya Kaya, “Geçtiğimiz gün evimize posta memuru icralık kâğıdını getirince şok olduk. Oğlum bundan yedi yıl önce sözde 485 TL’lik alışveriş yapmış. Yaptığı alışverişin borcunu ödemediği için mağaza dava açmış. Davanın sonucunda oğlum icralık olmuş. Oğlumun yedi yıl önce böyle bir alışveriş yapması mümkün değil. İcra kararını verenler bunu hiç mi düşünmemişler? Konuyla alaka olarak TükoDer’e başvurduk. Oğlumu icraya veren firma yetkililerinde şikâyetçiyim. Mağaza yetkilileri neye güvenerek yedi yaşındaki bir çocuğa bu kadar ürün vermişler? Yapmadığımız bir alışverişi yaptı gibi göstermek ve bunun dışında oğlumu icraya vermek yaşadığımız durum bundan ibaret diyeceğimizi bilemiyoruz” dedi.

“BÖYLE BİR ALIŞVERİŞ YAPMADIM”

Kendisine icra gelen Gökmen Kaya ise yaşadığı olayın şokunu yaşıyor. Kendisinin o yıllarda yedi yaşında olduğunu ve hiçbir yerden alışveriş yapmadığını belirten Kaya, “Böyle bir alışverişi yapmadım. Ancak beni icraya vermişler. Söz edilen tarihte ben daha okula başlamıştım. Adı geçen alışveriş merkezinin nerede olduğunu dahi bilmiyorum. İcra kâğıdı eve geldiğinde tüm ailemle birlikte bende çok şaşırdım” dedi. TükoDer Gebze Şube Başkanı Zeki Fettah ise yaşanan durum karşısında Gökmen Kaya’nın mağdur olduğunu biz TükoDer olarak Gökmen Kaya’ya gerekli desteği vereceklerini söyledi. Fettah ayrıca bu tür olaylarda vatandaşların derneğe başvurmaları gerektiğini söyledi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.