DİĞER GALERİLER

Körfez Belediye Binası Üniversite Oluyor
Körfez Belediye Binası Üniversite Oluyor Körfez Belediyesi yeni yapılan hizmet binasına taşındıktan sonra,mevcut bina Kocaeli Üniversitesine devredilerek dört yıllık bir meslek yüksek okul Körfez’e kazandırılacak .Konu ile ilgili Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ve Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan Körfez Belediyesinde bir araya geldi. Körfez’e kazandırılacak dört yıllık meslek yüksek okul ve Körfez Belediyesi tarafından Hereke’de yapılacak olan “Kocaeli Üniversitesi Hereke Sosyal Tesisi” projelerini görüşmek için taraflar bir araya geldi.Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu,rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Demirci, genel sekreter Kemal Mutlu, yapı işleri teknik daire başkanı Günay Tanyeli katıldı.Belediye başkan yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu ile Mehmet Şendoğan’ın da hazır bulunduğu toplantıda ilk olarak Hereke’de yapımı planlanan “Kocaeli Üniversitesi Hereke Sosyal Tesisi” projesinin sunumu inşaat mühendisi Mehmet Fahri Altunakar tarafından yapıldı.Teknik personelin verdiği bilgiye göre üç katlı yaklaşık 700 m2 olacak sosyal tesis Herke’de bulunan kampüsün hemen yanına yapılacağı ifade edildi. Hereke sahilinde bulunan ve Kocaeli üniversitesine ait sosyal tesisinde yıkılarak meydan olarak düzenleneceği belirtildi. Körfez’e dört yıllık bir meslek yüksek okul kazandırmayı çok arzuladığını belirten Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan “Belediye binasının devri ile ilgili herhangi bir şartımız yok.İlçemize dört yıllık bir bölümün gelmesini istiyoruz.” dedi.Yapılacak sosyal tesisle ilgili Kocaeli Üniversitesine yakışır bir bina yapacaklarını söyleyen Başkan Pehlivan “Hereke sahilinde bulunan eski sosyal tesisi yıkarak yaptığımız meydan düzenlemesini denizle buluşturacağız.Yapılan çalışmalarla Kaiser Wilhelm gibi tarihi mekanlarımız daha görünür olacak.”dedi.Başkan Pehlivan gerçekleştirilecek bu iki projenin ilçe ekonomisine ve gelişimine katkı yapacağını ifade ederek, projelerin gerçekleşmesinde emek harcayanlara teşekkür etti. Komsuoğlu Sosyal Tesis Projesini Çok Beğendi Hereke’de Körfez Belediyesi tarafından yapılacak olan “Kocaeli Üniversitesi Hereke Sosyal Tesisi” projesini inceleyen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu projeyi çok beğendiğini ifade etti.Körfez Belediyesi Yarımca Merkez binasının Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu olarak kullanılması ile ilgili altyapı çalışmalarını başlattıklarını belirten rektör Komsuoğlu konuyu Yüksek Öğrenim Kurumuna bildirdiklerini söyledi. Başkan Pehlivan toplantı sonrası konuklarını Körfez Belediye binasını gezdirdi.

KASRI ÇAKIR
Çakır Caterink firmasının sahibi İş Adamı Âdem Çakır tarafından Körfez İlçe Tütünçiftlik Sahil Bölgesi’nde açılan Kasr-ı Çakır isimli iş yeri, mükemmelliği ile insanı büyülüyor

Baran, 60 araçla esnafları turladı
Ak Parti Körfez Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Baran’ın esnaf ziyaretinde sevenleri de yalnız bırakmadı. Yaklaşık 60 araçla İsmail Baran’ı desteklemeye gelen sevenleri, her gittiği yerde yanında bulundular. Kendisini desteklemeye gelen sevenlerine teker teker teşekkür eden Baran, oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Uzun bir araç konvoyu ile esnafları ziyaret eden Baran, Körfez’de de bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Uzun bir araç konvoyu eşliğinde Körfez’i turlayan, vatandaşları selamlayan Baran, kahvehane ve derneklerde de durarak vatandaşlarla sohbet etti. Gittiği yerde beklenenin üzerinde ilgi gören Baran, “Sizlerden aldığımız bu güç ve destele hizmet aşkımız her geçen gün daha da artıyor. Sizlere en iyi hizmeti vermek için elimden gelen gayreti göstereceğime, gece-gündüz demeden çalışacağıma, her daim sizlerle beraber olacağıma söz veriyorum.”dedi. Hereke, Kirazlıyalı ve Yukarı Hereke gibi bölgeleri de gezen Baran, buralarda kendisine gösterilen yoğun ilgi karşısında bir hayli duygulandı. Birçok yere iki kere giden Baran, her gittiği yerde ‘Allah, en hayırlısını nasip etsin. Dualarınızı bekliyorum’ diyerek vatandaşlardan hem destek hem de manevi alanda dua talebinde bulundu.